Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta a Barcelona per l’escàndol de maltractament animal a Vivotecnia

Desenes de persones han protestat a Barcelona aquest diumenge per reclamar l’alliberament dels animals utilitzats a la seu madrilenya de laboratoris Vivotecnia, investigada per presumpte maltractament animal, i per exigir lleis “més dures” que acabin amb la investigació i experimentació amb éssers vius. Al crit de “No pararem fins el dia que totes les gàbies siguin buides”, els concentrats han denunciat que la ciència “no pot ser còmplice” de la tortura i la crueltat animal.

Laura Pérez, una de les assistents, ha criticat que tot i la “cruesa” de les imatges aportades per l’organització Cruelty Free Internacional, els prop de 2.000 animals encara continuïn a Vivotecnia patint “tortures i terror”. Els participants s’han concentrat a partir de les 10h del matí al Centre Cellex del carrer Natzaret de Barcelona, que acull els investigadors de l’Institut d’Oncologia Vall d’Hebron i un estabulari on s’assaja en ratolins nous tractaments experimentals contra tumors cerebrals, colorectals i de mama. Un espai que gestionaria Vivotacnia tot i que, com han assenyalat alguns assistents, en les darreres hores ha esborrat aquesta activitat del seu web. La intenció dels concentrats és estar-s’hi tot el diumenge i repetir el cap de setmana vinent.

Vivotecnia es una empresa especialitzada en la prestació de serveis relacionats amb els animals de laboratori. La setmana passada la Comunitat de Madrid va decidir suspendre la seva activitat investigadora després de fer-hi una inspecció, arran d’una denúncia de l’organització Cruelty Free Internacional. L’entitat va difondre unes imatges sobre el suposat maltractament dels animals al laboratori d’investigació toxicològica i farmacèutica d’aquesta empresa.

Protesta contra els laboratoris Vivotecnia, a Barcelona / ACN

Els concentrats han lamentat que passats 15 dies de la suspensió els animals continuïn a les instal·lacions de Vivotecnia i que “encara hi hagi qui que nega els fets tot i les imatges i les proves aportades”. També han criticat que la llei permeti l’ús d’animals als laboratoris quan a dia d’avui existeixen suficients alternatives per investigar sense utilitzar “éssers vius”. “Exigim a les autoritats que es deixi d’investigar amb animals i que s’alliberin tots els animals de Vivotecnia a Madrid i, d’haver-n’hi, també els de Barcelona”, ha apuntat Victoria Vázquez, una de les assistents.

Per últim, els assistents han volgut deixar clar que el cas de Vivotecnia “no és únic” perquè a l’estat espanyol molts laboratoris experimenten amb animals i que concentracions com aquesta han de servir per “conscienciar” la societat i pressionar les administracions.

Nou comentari

Comparteix