Prop del 60% dels barcelonins està insatisfet amb la qualitat de l’aire i el soroll a la ciutat

Una enquesta revela que 8 de cada 10 veïns de la capital catalana no veuen fàcil aconseguir-hi feina

Gairebé el 60% dels ciutadans a Barcelona està insatisfet amb la qualitat de l’aire i el soroll, segons una enquesta de la Comissió Europea realitzada a més de 80 centres urbans de la Unió Europea. Si bé prop d’un 90% dels enquestats diuen estar a gust vivint a la ciutat comtal, només un 20% creu que la qualitat de vida ha augmentat en els últims cinc anys. A més del descontentament per la contaminació i el soroll, un 80% dels barcelonins no veu fàcil trobar un lloc de treball a la capital catalana. De fet, Barcelona està entre les ciutats europees analitzades on els residents veuen amb més preocupació el mercat de treball.

Segueix la tendència als centres urbans del sud d’Europa, on només 1 de cada cinc persones veu fàcil trobar feina, mentre que a localitats del nord com Praga, Munic o Oslo són 7 de cada deu.

Per contra, els ciutadans de Barcelona aproven la qualitat de la cultura, la confiança entre veïns i la tolerància envers el col·lectiu LGTBI. El 80% dels enquestats està satisfet amb els equipaments culturals de la ciutat, una percepció per sobre de la mitjana al sud d’Europa i més en línia dels nòrdics. Més del 90% dels enquestats pensa que Barcelona és una bona ciutat per al col·lectiu LGTBI.

Les ciutats més satisfetes d’Europa

L’estudi, que mesura diferents paràmetres socials i la satisfacció general de la població amb la seva vida a la ciutat, assenyala la capital danesa, Copenhaguen, al capdavant del rànquing amb un 98,2 per cent d’enquestats satisfets amb la ciutat, seguit d’altres capitals escandinaves, com Estocolm 97,6% i Oslo, 97,1%. La dada de satisfacció dels ciutadans amb les seves ciutats també és alt en el cas d’altres capitals centreeuropees, com Berlín 91%, Viena 94,2% o Amsterdam, 94,6%. Mentre que els londinencs valoren positivament la seva ciutat en un 92%.

En el cas de les ciutats espanyoles la satisfacció ciutadana també és alta, en el cas de Madrid un 84,2 per cent dels enquestats es mostra a gust amb viure en la capital, mentre que els habitants de Barcelona mostren una satisfacció del 89,3 per cent. Aquestes dades se situen en la línia amb l’aprovació d’altres capitals europees com París (85,6%), Brussel·les (87,6%), i Lisboa (88,4%) i bastant per sobre de la qualitat de vida que perceben els ciutadans de Roma (74,8%) i Atenes (64,3%), segons mostra l’enquesta realitzada per l’Executiu europeu.

Nou comentari