Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Síndic detecta problemes de seguretat en les instal·lacions de la Urbana

Les instal·lacions de la Guàrdia Urbana presenten diverses deficiències pel que fa a la seguretat. Aquesta és una de les conclusions de l’informe que ha presentat aquest dijous la Sindicatura de Greuges de Barcelona, que ha analitzat en una actuació d’ofici l’estat i el funcionament de les diferents dependències del cos policial barceloní i ha elaborat una sèrie de propostes de millora.

Segons el document del Síndic, en instal·lacions de la Guàrdia Urbana com les unitats territorials de cada districte s’han detectat alguns “elements de risc” que permeten, entre altres, que qualsevol persona pugui accedir “sense problemes” a les dependències d’accés restringit als agents del cos. En aquest sentit, l’ens reconeix que la majoria d’espais compten amb càmeres de videovigilància, però proposa que s’apliqui el pla d’autoprotecció en aquests equipaments per garantir en tot moment la seguretat dels policies.

En el seu informe, la sindicatura també alerta de la manca de protocol pel que fa a l’assistència mèdica de les persones detingudes, que sovint són traslladades a centres sanitaris on comparteixen espai amb altres usuaris i no tenen una preferència en l’atenció. Com a aspecte urgent a resoldre, l’ens apunta que les instal·lacions del cos no compten amb suficient espai disponible per a la instal·lació de vestuaris femenins, una situació que pot esdevenir especialment problemàtica tenint en compte la previsió d’incrementar el nombre de dones que formaran part de la plantilla.

Clausura de cel·les per “innecessàries”

Pel que fa a les recomanacions, des del Síndic consideren que les cel·les de les diferents unitats de districte on es custodien els detinguts s’haurien de clausurar perquè moltes “no compleixen les garanties mínimes” i són al seu parer “innecessàries”. En la mateixa línia, l’ens recorda que les dependències de la Divisió de Trànsit de la Guàrdia Urbana tenen un edifici annex “infrautilitzat” que actualment està sent utilitzat per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) i que podria servir per alleugerar la manca d’espai que pateixen moltes instal·lacions del cos policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa