Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Méteo | El fred i la pluja canvien de plans a Barcelona
  • CA

Ara que hem constatat amb xifres de l’Observatori Fabra que hem deixat enrere el mes de novembre més càlid en tot un segle, amb temperatures 3 graus per sobre de la mitjana climàtica… la pregunta és, quin desembre ens espera? I sobretot, arribaran per fi les necessàries pluges per començar a revertir una sequera històrica tant a Barcelona com a tot el país?

La pluja es farà esperar uns dies

De moment, el que ens diu el Meteocat és que la pluja que havia d’arribar divendres es farà esperar encara un parell de dies, i no és fins diumenge que tindrem un risc de precipitació alta. Per tant, tenim dos dies de treva, però alerta perquè demà divendres farà fred. La màxima no passarà dels 13 graus i el dia serà núvol, amb mínima de 9 graus. Ja dissabte, el termòmetre podrà pujar fins als 15 graus a migdia, però la mínima es manté en 9 graus.

Gent amb paraigües als carrers de la ciutat de Barcelona / Jordi Play
Gent amb paraigües als carrers de la ciutat de Barcelona / Jordi Play

Diumenge arriba la pluja i també baixa el termòmetre fins als 7 graus de mínima i els 14 de màxima. I a partir de dilluns, puja el termòmetre fins als 16 de màxima i 8 de mínima, i el risc de precipitació ja és mitjà. Però vol dir que la pluja serà només cosa de diumenge? No, el Meteocat apunta que dimarts, dimecres i dijous el risc de precipitació torna a ser alt. Això sí, la temperatura màxima es podrà enfilar fins el 17-18 graus i la mínima serà de 10. És a dir, menys fresca però aigua per fi! De cara a divendres, bo i tenint en compte que falta una setmana, el termòmetre baixa fins als 16 de màxima i la mínima fins als 9, però el risc de pluja és mitjà.

Ara bé, poca pluja per la necessitat que té la ciutat i Catalunya de precipitacions intenses en un any que ha estat extremadament càlid i sec, marcat per diversos rècords històrics d’anomalia tèrmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa