Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pressió ciutadana en un bus a Ciutat Vella per delatar dos carteristes
  • CA

Els passatgers d’un bus de Barcelona han fet pinya per ajudar a un turista a recuperar el seu mòbil, que li acabaven de furtar dins del vehicle. El visitant era aquest diumenge a les 11h del matí en un autobús de la línia V15, en direcció a la Barceloneta. A l’alçada dels Porxos d’en Xifré s’ha adonat que havia perdut el telèfon després de perdre’l de vista uns pocs segons. “Se m’ha adreçat dient que tenia l’smartphone a la mà feia 30 segons i que l’ajudés a evitar que el conductor obrís les portes a la següent parada”, relata al TOT Barcelona en Josep, un dels passatgers.

Aquest veí de Ciutat Vella ha difós la història a través de Twitter i en poques hores s’ha viralitzat. L’home hauria deixar uns instants el mòbil sobre una bossa, mentre n’agafava unes altres per preparar-se per baixar del bus. Un cop assabentat del cas, el conductor ha accedit a aturar-se sense obrir portes i avisar la Guàrdia Urbana. “Alguns passatgers s’han posat nerviosos perquè feien tard i volien baixar del bus, però la majoria ha estat a favor de fer pressió per delatar qui li havia pres el telèfon”, recorda. 

“Un noi negre, que ha dit que és manter i dorm al carrer, ha assenyalat a un noi i una noia perquè deia que ja els havia vist robar al metro”, afegeix. Segons aquest testimoni, aleshores la jove “ha deixat caure el mòbil a terra” al costat a les bosses del turista, com si hagués estat allà tota l’estona. Com que el guirigall anava en augment i el mòbil havia reaparegut, el conductor ha optat finalment per obrir portes. Els dos presumptes lladres han fugit corrent entre crits dels passatgers, abans que arribés la policia. L’anècdota no ha tingut més conseqüències, però il·lustra l’auge dels furts a la ciutat i de l’autoorganització per fer-hi front, dos fenòmens preocupants que amenacen amb marcar l’estiu barceloní.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anna Maria a juliol 22, 2019 | 10:56
    Anna Maria juliol 22, 2019 | 10:56
    Em preocupan els robatoris que es produeixen cada dia a Barcelona amb qüasi total imponitat, i la sensació d'inseguretat que donen a les persones. A més de donar una molt mala imatge de la nostre ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa