El jutjat de detinguts 3 de Barcelona ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home detingut per dues agressions el cap de setmana a Sarrià-Sant Gervasi. El jutjat ha rebut al detingut aquest dimarts i, celebrada la compareixença, el magistrat ha acordat la presó per tres delictes d’agressió sexual. Els Mossos d’Esquadra atribuïen dilluns cinc delictes sexuals a l’home i la policia ja alertava després de la detenció que la investigació seguia oberta per determinar si estava implicat en altres agressions similars. De moment, però, la causa està oberta per tres delictes.

Segons recull la interlocutòria, la presó provisional es dicta en relació al delicte d’agressió sexual del 18 de gener i les dues agressions sexuals del 22 de gener, si bé existeixen indicis de dos delictes d’abusos sexuals i tres d’agressió sexual, fins a cinc fets comesos en quatre dies. El primer es remunta al 29 de novembre del 2020. La resta van ser el 10 de gener del 2021, el 18 de gener del 2021 i el 22 de gener del 2021. El passat dia 22 hi ha indicis d’un delicte d’agressió sexual cap a les 21.30 hores i una altra agressió en una altra ubicació propera, cap a les 22.30 o les 23 hores.

Disfressat de repartidor

En tots els casos l’agressor va simular que era un repartidor a domicili i va abordar les víctimes -joves- per darrere, ja a l’interior de l’immoble. El magistrat justifica la presó provisional perquè hi veu risc de reiteració delictiva i s’evidencia que son “accions planificades”. A més, destaca l’evolució en la conducta de l’autor, ja que en els primers fets abusava mitjançant tocaments per damunt de la roba i en el darrer “no va dubtar en abaixar els pantalons i ficar la mà per sota de la roba interior i introduir els dits a l’anus i la vagina” de la víctima.

Gravat per ell mateix

Un dels atacs, el quart, fins i tot va ser gravat pel mateix agressor, segons consta en la interlocutòria del jutge, que es refereix a la proves aportades contra ell per una “exhaustiva investigació dels Mossos”. “En el cinquè fet, s’ha de tenir en compte que el va gravar amb el seu telèfon mòbil. D’allà s’ha extret la gravació, de manera autoritzada judicialment, i s’observa l’acció delictiva amb tota claredat, i s’observa l’existència de diversos tatuatges a la mà que es corresponen amb ell mateix, cosa que es va poder comprovar durant la seva declaració”, explica el jutge.

A més, com que es tracta d’una persona extracomunitària -és de nacionalitat colombiana- i que resideix de forma il·legal a Espanya i sense arrelament hi veu “risc de sostracció” a l’acció de la justícia si quedés en llibertat. D’altra banda, veu necessari protegir les víctimes ja que en conèixer els domicilis podria “intentar atemptar” contra elles. El jutge en funcions de guàrdia comunica la presó provisional als jutjats que segueixen les causes pels fets del 18 i el 22 de gener i acorda la llibertat provisional per les actuacions dels altres fets anteriors, que se segueixen al jutjat d’instrucció número 15 i numero 21.

Nou comentari