Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen presó per a quatre mossos per una detenció durant el toc de queda
  • CA

Quatre agents dels Mossos d’Esquadra podrien enfrontar-se a vuit anys i mig de presó per una polèmica detenció que va tenir lloc a Barcelona el novembre del 2020, quan encara estava vigent el toc de queda nocturn per la pandèmia del coronavirus. En concret, els policies estan acusats d’agredir i arrestar il·legalment un jove al barri del Raval que s’hauria saltat aquesta restricció nocturna.

Els fets van tenir lloc poc abans de les dotze de la nit del 13 de novembre del 2020 al carrer Nou de Dulce del Raval, quan un patrulla de la policia catalana va aturar un jove que tornava al seu domicili amb un grup d’amics més tard del que permetia el toc de queda vigent en aquell moment. Mentre estava sent retinguda contra la paret pels agents, la víctima va dirigir-se a un dels efectius i li va expressar la seva indignació pel que fet que l’estiguessin retenint quan, només uns minuts abans, un dels seus amics havia estat víctima d’un robatori i l’autor havia aconseguit fugir impune.

Segons recull l’ACN, en resposta al comentari del jove, el caporal va propinar-li una bufetada i va tirar-lo a terra, el va arrossegar i el va immobilitzar. El noi es va donar un cop amb el cap a terra i, quan va provar de demanar ajuda, va veure com els altres tres agents acusats s’afegien a la suposada agressió, mantenint-lo immobilitzat diversos minuts. En aquells moments, mentre era immobilitzat a terra, els agents l’haurien vexat dient-li a cau d’orella frases com “ets escòria, una merda”.

El jove va acabar detingut sota l’acusació d’haver propinat una puntada de peu al caporal i d’un altre intent d’agressió, uns fets que van quedar demostrats com a falsos gràcies al vídeo sobre l’actuació policial que va enregistrar una veïna des del seu balcó.

Presó i inhabilitació

La fiscalia demana ara per als quatre agents fins a vuit anys i mig de presó i 16 més d’inhabilitació com a presumptes autors de delictes de lesions, detenció il·legal, atemptat contra la integritat moral i falsedat documental. Per la seva banda, l’acusació popular demana 15 anys i mig de presó i 22 d’inhabilitació, 20.000 euros d’indemnització i 6.480 euros de multa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa