Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Preinscripció a les escoles bressol: tot el que has de saber
  • CA

Barcelona arrencarà el curs a les escoles bressol el 12 de setembre i no el 5 de setembre, com ha determinat el departament d’Educació per a les escoles de la Generalitat. Però el curs comença amb altres novetats que també afecten les escoles bressol. I és que per primera vegada el P2 gratuït arriba a les escoles bressol de Catalunya el curs 2022-23. També a les privades, però en aquest cas la Generalitat subvencionarà només una part del cost. Educació invertirà 90 milions d’euros per curs escolar per garantir la gratuïtat de les escoles bressol. Segons el govern català, això és un “primer pas” per aconseguir la gratuïtat total dels centres per a infants de fins a 3 anys. Per aconseguir-ho, la Generalitat de Catalunya assumirà 1.600 euros anuals per plaça.

El calendari de matrícula a l’escola bressol

Però avui dia 5 de maig comencen les preinscripcions a les escoles bressol de Barcelona, que s’allarguen fins al 18 de maig. La preinscripció es fa de forma telemàtica al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona, i només en casos excpecionals es farà de forma presencial. Un cop formalitzada la preinscripció, el 26 de maig serà la publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional. El 3 de juny es donarà a conèixer el número de desempat al sorteig, i finalment, els pares sabran si tenen plaça o no amb les llistes d’admesos definitives que es faran púbilques el 15 de juny. L’endemà ja es podran matricular els infants i tindran temps de fer-ho fins el 22 de juny.

Què has de tenir en compte?

Penseu que només es pot presentar una sol·licitud per al municipi de Barcelona. Si se’n presenta més d’una, es considera duplicitat, i a més, en la sol·licitud es poden posar fins a un màxim de cinc escoles.

Pel que fa als preus, a Barcelona s’estableixen barems en funció de la renda, i pots calcular aquí quin preu et correspondrà en caps d’obtenir una plaça al a xarxa pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa