Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port prolongarà l’espigó de Sant Sebastià per protegir la platja dels temporals
  • CA

El Port de Barcelona invertirà gairebé set milions d’euros a la prolongació de l’espigó de Sant Sebastià, una actuació que servirà per protegir la platja dels temporals, reduir la pèrdua de sorra i facilitar la seva recuperació de manera natural. El president del Port, Damià Calvet, ha assegurat que es tracta d’unes obres “molt complexes” que han requerit molts mesos de feina a escala interna i amb les diferents administracions implicades.

El nou espigó donarà continuïtat al dic de recer de la bocana nord del Port i tindrà una longitud de 170 metres, dels quals els primers 60 metres sobreeixiran 20 centímetres de l’aigua i la resta estaran submergits. Les obres, que tenen un termini d’execució de 17 mesos, es faran en dues fases –de l’octubre al maig de l’any que ve i de l’octubre del 2022 al març del 2023– per no afectar la temporada de bany.

Les obres es faran completament des del mar per evitar afectacions als usuaris del passeig marítim i de la platja, mentre que els materials de construcció es produiran a les instal·lacions portuàries per reduir desplaçaments innecessaris. Calvet ha assegurat que es tracta d’unes obres per adaptar-se al canvi climàtic, ja que els temporals cada vegada són més freqüents i violents.

Preparats per qualsevol contratemps

Calvet ha garantit que el Port de Barcelona està preparat per donar resposta a qualsevol contratemps que es produeixi a la cadena logística mundial, amb relació als problemes de subministrament que han patit nombrosos sectors industrials. El president del Port ha recordat que la infraestructura està disponible per a totes les empreses i que treballa sota demanda tant de matinada com els diumenges. També ha explicat que les instal·lacions estan més que preparades per rebre vaixells de gas procedents d’Algèria i que disposen de reserves “estratègiques” per casos d’emergència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa