Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El polític barceloní que tindrà un carrer a les casernes de Sant Andreu
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona continua avançant en la transformació dels terrenys de les antigues casernes de Sant Andreu. Els treballs per donar vida a aquests dos solars s’estan centrant aquestes setmanes en dues intervencions que permetran la creació d’un nou carrer i la reurbanitzaran d’un espai erm situat sota del nou vial, a tocar d’un edifici d’habitatges de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

Segons ha informat el consistori aquest diumenge en un comunicat, aquestes dues actuacions estan impulsades i coordinades per l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU) i compten amb un pressupost d’execució total de prop d’1,2 milions d’euros. La previsió és que els treballs s’allarguin durant cinc mesos, de manera que la transformació d’aquest espai hauria d’estar enllestida a finals de l’estiu.

Una de les intervencions en marxa permetran configurar un nou carrer entre el Passeig de Torras i Bages i Gran de Sant Andreu que es batejarà amb el nom d’Antoni Santiburcio, el polític del PSOE i sindicalista de la UGT que va ser tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i una figura molt vinculada a l’associacionisme andreuenc.

Un deute veïnal que es remunta a l’any 2006

Les obres actualment en procés s’emmarquen en la gran transformació urbana que s’està fent als terrenys que ocupaven les antigues casernes de Sant Andreu i que conformen un àmbit de prop d’onze hectàrees globals de superfície. Cal recordar que aquesta actuació era un deute amb el veïnat i les entitats del barri que des del 2006 esperaven la transformació urbanística d’aquests dos solars. Des del 2015, l’Ajuntament de Barcelona ha invertit prop de 50 milions d’euros en diverses promocions d’habitatge públic que preveuen sumar un cop culminades més de 500 pisos, a més d’altres equipaments com l’Espai Jove Jaume Oller, la futura Escola Bressol Municipal o les grans àrees de jocs infantils i la Rambla Marta Marta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa