Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Policia Nacional intervé gairebé 3 tones de cocaïna amb destí a Barcelona

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l’Agència Tributària i la Guardia de Finanza d’Itàlia, ha intervingut als ports italians de Livorno i Gènova uns 2.750 quilograms de cocaïna transportats en dos contenidors marítims procedents de Sud-amèrica i destinats a Barcelona.

La Policia Nacional ha informat avui que a la capital catalana han arrestat un home que presumptament pretenia rebre un dels contenidors al port barceloní.

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement d’un important enviament de cocaïna en dos contenidors amb destinació a Barcelona i, a Livorno, van trobar el primer amb 643 quilograms de cocaïna entre mercaderia de cafè, mentre que, a Gènova, el segon contenidor anava sense mercaderia legal i es van confiscar 2.103 quilograms de l’estupefaent.

La modalitat emprada en l’enviament és coneguda com a ‘ganxo cec’, que consisteix a introduir la mercaderia il·lícita en un contenidor amb mercaderia legal declarada o buit, per posteriorment extreure l’estupefaent al port de destinació o transbord.

Tots dos contenidors portaven en el seu interior precintes falsificats, amb la finalitat d’evitar que se’n detectés l’obertura en el moment d’extracció de la droga per part de l’organització criminal “rescatadora” al Port de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa