Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen més de 2.000 passaports i DNI robats a Barcelona
  • CA

Una operació conjunta de la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional coordinada per l’Agència Europea de Policia (Europol) ha permès detenir tres persones i desarticular una banda que es dedicava a la falsificació de documents d’identitat i passaports. El dispositiu va permetre intervenir milers de documents que l’organització robava per després revendre al mercat negre.

Segons explica la policia barcelonina, la investigació es va iniciar a començaments d’any, quan van rebre diverses informacions relacionades amb una banda criminal que utilitzava menors d’edat per robar DNI i passaports als carrers de la ciutat que després entregaven al líder de l’organització, que els revenia tan en el seu format original com parcialment modificats.

La banda tenia contactes a tot Europa i durant la investigació s’ha pogut interceptar un paquet amb destinació a Grècia que contenia un centenar de documents, la majoria denunciats com a sostrets. Durant l’operatiu s’han escorcollat tres pisos de Barcelona on s’hi han trobat més de 2.000 documents d’identitat, entre ells DNI i passaports espanyols, però també de multitud de països europeus. També es van comissar 13.000 euros en efectiu, 25 mòbils, una arma i gran quantitat de material per a dur a terme les falsificacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa