Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat denuncia a la fiscalia el cas del policia espanyol infiltrat

El cas de l’agent de la policia espanyola que s’hauria infiltrat durant dos anys a l’esquerra independentista de Barcelona podria acabar a tribunals. La Generalitat ha denunciat el cas d’aquest membre del Cos Nacional de Policia (CNP) davant la Fiscalia de Barcelona perquè investigui aquesta possible infiltració en diversos moviments socials com el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Casal Popular Lina Òdena o la plataforma Resistim al Gòtic.

Segons apunta el govern català, l’administració va tenir coneixement del cas el passat juny a través de la premsa i des d’aleshores ha estat reunint tota la informació sobre els tràmits vinculats al sistema universitari que va fer aquesta persona. En la seva denúncia, la Generalitat considera que els fets poden ser constitutius d’un delicte de falsedat en document oficial i d’un altre d’usurpació d’estat civil.

Tràmits universitaris

Les dades recavades han permès esbrinar que el presumpte infiltrat va apuntar-se el 2020 a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i que, un cop superades, es va matricular a la Universitat de Barcelona en els estudis de grau en educació social. Aquest procés es va fer aportant un nom i cognoms i un DNI, a banda d’altres dades personals com la data de naixement, el domicili, el telèfon o l’adreça electrònica.

La Generalitat considera que tots aquests tràmits universitaris es van fer amb un document d’identitat fals o amb el document d’una tercera persona, de manera que hi va haver una usurpació d’identitat o falsedat documental en el procés.

Dos anys de trajectòria

Cal recordar que -segons va avançar La Directa– la trajectòria d’aquest policia arrenca a finals del 2019, quan comença a participar en diferents protestes i concentracions organitzades per aquests col·lectius vinculats a l’esquerra independentista barcelonina. Abans d’això, l’agent havia creat una identitat digital a través de comptes a les xarxes socials, que ara ja no existeix.

Durant aquests dos anys i fins al passat mes de maig, el membre del CNP ha estat present en diverses assemblees i manifestacions, sempre sota aquesta identitat falsa. Un dels últims actes públics on se’l va poder veure va ser en l’acció de presentació del col·lectiu Batec, que promou no pagar a Rodalies per denunciar el dèficit del servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa