Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rafael Padrós (Sant Pau), partidari de mantenir la mascareta en exteriors
  • CA

Continua el debat científic -i també polític- sobre si cal o no continuar fent obligatori l’ús de la mascareta en exteriors. Aquest dimarts, el Congrés dels Diputats ha de ratificar el decret que regula l’obligatorietat de dur la mascareta a l’exterior, que va entraar en vigor abans de Nadal.

Però és realment necessària? El cap de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau, Rafael Padrós, és partidari d’allargar l’obligatorietat de dur la mascareta en exteriors. Creu que a finals de febrer o principis de març podria ser un bon moment per retirar-la. En una entrevista a Betevé, ha explicat que “si bé no té ni cap ni peus portar la mascareta en exteriors quan estem sols -hi obliga la normativa espanyola- és útil en grans reunions de gent a l’aire lliure, com pot ser el públic d’un partit de futbol”. El cap de Riscos Laborals de Sant Pau també defensa que l’obligatorietat de portar la mascareta en exteriors és un recordatori. “La mascareta és un factor per recordar que no podem abaixar la guàrdia”.

Aquest expert també partidari d’esperar una mica més a desfer-nos de la mascareta en espais oberts perquè funciona com una barrera per “protegir-nos dels virus respiratoris” i evita afegir més pressió sobre el sistema sanitari. Considera que a la primavera hi haurà una situació “més tolerable”, però creu que cal “ser prudents”.

Fa uns dies, la presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 de la Generalitat i cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Magda Campins, defensava que l’ús de la mascareta en exterior “no té cap sentit”. “La transmissió a nivell d’espais exteriors és molt menor que en espais interiors, on és absolutament necessària”.

Sigui com sigui, i si no hi ha un canvi important, aquest dimarts Madrid mantindrà vigent el decret que obliga a l’ús de la mascareta a l’exterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa