Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Polèmica per la captura de diversos senglars al parc de Collserola
  • CA

Polèmica a les xarxes per la captura de diversos senglars al parc de Collserola. Tot ha començat amb una sèrie de vídeos penjats a Twitter per un veïns de Vallvidrera en els quals es veu a diverses persones atrapant quatre exemplars amb una xarxa mentre els animals criden espantats. Poc després una altra persona s’hi acosta i els injecta alguna cosa que els fa quedar-se immòbils després de resistir-se durant una bona estona.

Tot i que els veïns que han publicat els vídeos pensen que els tècnics han matat els animals, l’Ajuntament de Barcelona ha aclarit que el procediment dicta que els animals s’han d’anestesiar per després portar-los a un escorxador controlat. En un vels vídeos, un dels operaris parla amb una de les veïnes que ha baixat a veure què passava alertada pels crits dels animals i explica que abans de transportar els senglars han d’esperar a que “s’adormin”.

Control de la població

Segons el consistori, els protocols que se segueixen per controlar la població de senglars a Collserola han estat elaborats seguint els criteris ètics que marca el Servei d’Ecopatologia de Fauna Salvatge de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cada any es programa una desena de captura per mantenir a ratlla els senglars, que molt sovint baixen a la ciutat en busca de menjar i enguany se’ls ha pogut veure al centre de la ciutat.

La pandèmia ha fet proliferar la població de senglars a Barcelona i la Guàrdia Urbana ha registrat un augment de les denúncies, que sobretot es donen als districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, que fan frontera amb Collserola i els veïns estan acostumats a les incursions nocturnes dels animals. L’Ajuntament recomana no acostar-se mai als animals ni donar-los menjar per evitar que s’acostumin a la presència humana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tip a setembre 29, 2021 | 18:00
    Tip setembre 29, 2021 | 18:00
    Els Senglars són una plaga arreu d'Europa perquè han desaparegut els predadors fa anys i panys. A molts països han de fer crides als caçadors per reduir-ne la població. Ho destrueixen tot i es reprodueixen com els conills o les rates.
  2. Icona del comentari de: Tip a setembre 29, 2021 | 18:02
    Tip setembre 29, 2021 | 18:02
    El senglar més gros deu ésser una femella i potser ho sabeu però cal dir-ho són molt perillosos. De jove ja em vaig haver d'enfilar a un arbre al massís de l'Ordal perquè n'hi havia de grossos i molt enervats. Res a dir de com els han capturat.
  3. Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2021 | 18:12
    Ricard setembre 29, 2021 | 18:12
    Els responsables són els que alimenten la fauna salvatge com si fossin coloms a la Plaça Catalunya. Algú els criticarà o ens quedarem criticant només a la pobra Administració Pública que la fiquen en sidrals els desaprensius?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa