Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La platja de 1.500 m² amb capacitat per a 120 gossos ja està oberta

Ja ha començat la temporada alta de bany, i no només per a les persones, també per als gossos. El passat 27 de maig es va tornar a habilitar l’àrea delimitada per a gossos a la part nord de la platja de Llevant que estarà oberta fins a l’11 de setembre. La novetat més destacable d’enguany és que l’espai és més gran que en anys anteriors. Ha guanyat un 20% d’espai, la qual cosa vol dir que ara té 1.500 metres quadrats i que la seva capacitat és per a 120 gossos. Els usuaris de la platja s’han queixat diverses vegades de la manca d’espai. L’estiu del 2022 l’àrea era de 100 metres quadrats.

Aquest tram de la platja compta amb uns informadors que alhora controlen els accessos per tal de no sobrepassar l’aforament, garanteixen que només hi entren gossos amb microxip i reparteixen bosses de recollida d’excrements, entre altres. A la nit, a més, treballen els serveis de neteja per assegurar que la platja està neta l’endemà i també hi ha un servei de control de la qualitat de l’aigua i de la sorra de l’Agència de Salut Pública (ASPB).

Una dutxa per platja

El canvi més excepcional de la temporada de bany d’enguany és que, a causa de la situació de sequera, només funciona una dutxa per cada platja, en comptes de comptar amb unes quantes a cada una. En aquest sentit, cal recordar que el març del 2023 va passar a la història com el segon menys plujós des que l’Observatori Fabra va comença a recollir dades el 1914.

Tot i que la situació de sequera encara està lluny d’esmenar-se, les dades del mes de maig registrades per l’Observatori Fabra indiquen que la sequera ha donat una petita treva a Barcelona. Tal com assenyala l’informe del mes de maig, les pluges de les darreres setmanes no destaquen per la seva quantitat, sinó per la freqüència. Ha plogut durant 11 jornades que es tradueixen amb un total de 41,9 mm de pluges. No és una quantitat molt alta, però és significativa en el marc d’aquest 2023, quan el total de precipitacions acumulades ha estat 128,3 mm.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa