Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així es preparen les platges per afrontar l’hivern i els temporals
  • CA

Després d’un estiu on les platges han tornat a ser les protagonistes, amb una afluència notable, és el moment de preparar-les per passar l’hivern i afrontar les inclemències sense riscos. És per això que des del 15 de setembre i fins a mitjans d’octubre, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) desmunta i retira equipaments, mobiliari i instal·lacions de les platges amb l’objectiu de deixar la meitat més propera al mar lliure d’elements per minimitzar les afectacions davant dels temporals marítims. 

I és que l’AMB ha observat l’arribada d’onatge més fort d’una manera més prematura al llarg dels últims 4 o 5 anys, de tal manera que els mesos de setembre o octubre es poden produir els primers temporals marítims intensos.  

Aquesta observació s’ha contrastat amb l’evolució i el comportament de l’onatge al litoral metropolità durant els últims 30 anys segons les dades de Puertos del Estado, que mostren un augment de la freqüència i la intensitat dels temporals els mesos de setembre i octubre. 

Equips de l’AMB procedeixen a retirar mobiliari de les platges ROBERT RAMOS

asques de preparació per a la temporada baixa s’han avançat 15 dies respecte de fa 4 anys, de manera que abans començaven a principis d’octubre i ara s’engeguen a mitjans de setembre. En segon lloc, la reordenació de la platja es basa en deixar la meitat de l’esplanada sorrenca lliure de mobiliari i equipaments susceptibles de patir afectacions quan puja el nivell del mar i es produeix onatge intens.

La regressió del litoral ha implicat la reducció de l’amplada de les platges i algunes modificacions en els pendents, fet que fa augmentar la vulnerabilitat i l’exposició de les diferents instal·lacions, les quals fa anys se situaven més a prop del mar.  

En aquest sentit, el mobiliari permanent durant la temporada baixa –passeres d’accés, aparcabicicletes, papereres– es deixa a la part posterior de la platja, és a dir, a la zona que es troba en contacte amb els passeigs marítims i/o les zones dunars. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa