Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les platges de Barcelona estrenaran recollida d’envasos la nit de Sant Joan
  • CA

Seixanta vehicles i 310 operaris treballaran a primera hora del dia de Sant Joan per deixar les platges de Barcelona a punt després de la revetlla. Unes 60.000 persones hi passaran la matinada festiva, segons els càlculs de l’Ajuntament. Els banyistes trobaran el litoral novament net a les deu del matí. Per primera vegada, a totes les platges la recollida de brossa separarà la fracció envasos. L’any passat es va fer a dues platges i el 65% dels residus comptabilitzats van ser envasos. 

Per contribuir a recollir els residus de la revetlla també s’instal·laran unes 2.500 papereres de cartró, 2.000 grogues per als envasos i 500 grises per a la resta, complimentant així, les que ja estan instal·lades permanents i els 84 contenidors addicionals. Arreu de la ciutat està previst que s’encenguin fins a 16 fogueres.

L’operació de neteja de l’any passat va recollir 20 tones de residus i deixalles acumulats a la sorra, una xifra que augmenta cada any. Per això l’Ajuntament impulsa una campanya per conscienciar que les platges són espais naturals ”fràgils i vulnerables” que cal preservar. S’ha engegat a través de diferents canals, com ara les xarxes socials durant aquesta setmana, i la mateixa nit de Sant Joan hi haurà nova senyalització a la sorra. La gent que hi vagi també podrà participar a la gravació d’un vídeo ‘timelapse’ de 30 minuts sobre l’evolució dels residus durant la nit.

A més a més, es farà un estudi etnogràfic qualitatiu per conèixer la vivència de la festa a les platges i el perfil d’usuari. L’objectiu és fer l’any vinent accions comunicatives més específiques perquè els usuaris generin menys residus. El matí del dia de Sant Joan s’acumularan residus en un espai d’uns 100 metres quadrats per visibilitzar els efectes de l’incivisme a les platges durant la revetla. L’espai se senyalitzarà i estarà tancat amb estaques i cordes simulant una obra d’art a un museu. 

El metro obre 67 hores seguides

El metro estarà obert durant tota la nit i per tant els trens circularan sense interrupció des de les 5 de la matinada de dissabte fins a les 12 de la nit del dilluns 24: 67 hores de servei continuat. El temps d’espera oscil·larà entre els 7 i 9 minuts a totes les línies convencionals de la xarxa, excepte a la línia 4 que serà de 5 minuts per abastir les platges. El TRAM tampoc tancarà de nit, amb una freqüència de pas d’entre 15 i 30 minuts. 

FGC funcionarà fins a les dues de la matinada de la nit de Sant Joan. Per la seva banda, Renfe ampliarà el servei amb 10.000 places addicionals i fins la 1 de la matinada, tot i que dilluns començarà a les 5. 

Precaució a les fogueres

El cos de Bombers ha validat les condicions per a l’encesa de 16 fogueres distribuïdes pels deu districtes de la ciutat. Durant la nit del 23 al 24, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament treballarà tota la nit per respondre a les demandes que es puguin produir. La Guàrdia Urbana també ha dissenyat un dispositiu especial per garantir una revetlla segura amb especial vigilància a la zona del centre, als llocs de gran concentració de persones i a les platges.

A la resta de la ciutat es reforçarà la presència d’agents als espais on s’encenguin fogueres. Un dels objectius serà evitar la venda no autoritzada d’aliments, begudes alcohòliques o qualsevol altra substància. També es vigilaran els punts de venda d’articles pirotècnics fins a l’hora del seu tancament. Es farà especial atenció als llocs amb llenya, fustes o materials emmagatzemats que puguin ser utilitzats per encendre fogueres sense autorització i a la zona forestal del Parc de Collserola.  A més, es faran controls preventius d’alcoholèmia a tota la ciutat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa