Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les restriccions, responsables l’augment de rates a Barcelona
  • CA

L’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (Adepap) ha assegurat que l’augment de les plagues de rates que s’han produït en els últims mesos a Barcelona és conseqüència del confinaments domiciliaris i les dures restriccions a la mobilitat dels veïns, que han deixat el carrer lliure per a la proliferació dels rosegadors. 

“Els confinaments i també les restriccions de mobilitat durant llargs períodes de temps han provocat més presència de rates als carrers”, assegura la patronal en un comunicat. També alerten que les rates s’han tornat més atrevides i agressives a l’hora de buscar menjar i recorden que són “molt nocives” per la salut.

Reservori de la Covid

El president de l’entitat, Quim Sendra, ha insistit que es tracta “d’una espècie que pot transmetre malalties zoonòtiques, és a dir, que es transmeten d’animal a persona i viceversa” i per això reclama deixar en mans de professionals la seva exterminació. L’associació també recorda que segons un estudi d’IrisCaixa, la variant Beta de la Covid-19 també afecta les rates

“L’alta capacitat de transmissió d’aquesta variant detectada per primer cop a Sud-àfrica pot infectar ratolins, que fins ara no es veien afectats pel virus original”, expliquen. Això podria provocar que les rates es convertissin en reservoris del coronavirus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dorota a setembre 08, 2021 | 11:35
    Dorota setembre 08, 2021 | 11:35
    These are the consequences of human activity: combating many useful animals such as hedgehogs, or wild boars which are natural enemies of rodents. There will be more pest plagues until you come to your senses. Ps. in addition, muck in restaurants in the back room and in the kitchen, mixing waste plastic with organic - rats and mice have an excellent sense of smell, especially for meat.
  2. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a setembre 10, 2021 | 07:54
    Serafi Bandarra i Grataconys setembre 10, 2021 | 07:54
    Amb el nou sistema de recollida de deixalles, el porta a porta, las boses amb etiqueta "no recollir" es lo ideal per elles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa