Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pla de xoc als instituts per frenar les addiccions al joc
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un pla de joc als instituts de la ciutat per frenar la creixent addicció al joc dels alumnes com a part del nou Pla d’Acció sobre Drogues i Addiccions de Barcelona 2021-2024. Segons han explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i la directora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), Maribel Pasarín, l’edat d’inici a joc d’apostes ronda els 14 anys, una situació que preocupa al consistori.

És la primera vegada que l’Enquesta Factors de Risc a l’Escola Secundària de l’ASPB inclou preguntes relacionades amb el joc. Segons els resultats de l’enquesta, el 7,9% dels alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatiu de grau mitjà s’han jugat diners de manera presencial en l’últim any, mentre que el 7,4% ho ha fet a pàgines o aplicacions de joc en línia. A més, es considera que el 3,4% dels alumnes d’entre 13 i 19 anys podria tenir un problema patològic amb el joc.

Programa escolar

La incidència de les addiccions al joc d’apostes és molt més elevada entre els nois (5,9%) que entre les noies (1%). Amb aquestes dades a la mà, el pla d’acció municipal aposta per implementar un programa escolar per prevenir les addiccions al joc, en especial entre els menors d’edat, i reforçar el control sobre la publicitat i el patrocini d’esdeveniments d’aquesta mena de negocis. De fet, tots els equipaments municipals prohibeixen l’accés a pàgines de joc en línia.

Aquest pla reforçarà el pla especial urbanístic que l’Ajuntament de Barcelona va aprovar a finals d’abril per limitar l’obertura de nous locals de joc i apostes a la capital catalana. Segons la nova normativa, quan es tanqui un negoci d’apostes no podrà ser substituït per un altre de similar. A més, estableix unes condicions molt dures per a l’obertura de nous establiments, com que estiguin a 800 metres de distància de qualsevol centre educatiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a novembre 11, 2021 | 16:07
    Pep novembre 11, 2021 | 16:07
    Tancar els casinos del Hard Rock Cafe al parc ludopata de VilaSeca tambe ajudaria molt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa