Dues pizzeries de Barcelona apareixen en el rànquing de les 50 millors pizzeries del món d’aquest 2022 publicat per la reconeguda guia 50 Top Pizza. Una de les dues pizzeries, Sartoria Panatieri, s’ha situat en una posició capdavantera, en el número 21, mentre que la segona, La Balmesina, ho ha fet a la posició 51.

La Sartoria Panatieri té dos locals a Barcelona. Un al carrer Encarnació, a Gràcia, i un al carrer Provença, a la dreta de l’Eixample. Jorge Sastre va créixer a Carabanchel, Madrid, i Rafa Panatieri, d’origen italià, és brasiler. Es van conèixer i es van fer amics a la feina, la Roca Moo, i aquesta trobada va ser el que els va permetre perseguir el seu somni mutu: iniciar una empresa a Barcelona.

Els orígens de dos locals d’èxit

El 2018 van donar vida a la seva creació: Sartoria Panatieri. Les pizzes utilitzen una massa feta amb farines ecològiques locals; el llevat és lent, primer 48 hores, i després 12 hores addicionals després de tallar la massa de pizza en pans de massa més petits per a les pizzes individuals.

Pel que fa a La Balmesina, a la posició 51 del rànquing, la pizzeria porta el nom a joc amb el carrer on es troba, Balmes; és el resultat del somni de tres pizzers que van decidir marxar d’Itàlia i traslladar-se a Barcelona. L’elecció de la decoració, amb molta fusta, crea un ambient rústic, càlid i acollidor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa