Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La mala estrella de la nova piscina de Trinitat Vella
  • CA

La piscina de Trinitat Vella ha reobert amb molt mala fortuna. El poliesportiu d’aquest barri de Sant Andreu, el Centre Esportiu Municipal Trinitat Vella, tenia previst un mes de juny molt lluït amb la inauguració de la zona piscina exterior després de la remodelació finançada per l’Ajuntament de Barcelona. Però l’estrena no ha estat com s’esperava: vandalisme i un defecte de construcció han aigualit la recuperació d’aquesta esperada zona de banys en plena onada de calor.

La dissort va començar ja abans de la inauguració, que va tenir lloc dimecres. Encara no havia rebut ni un banyista quan va patir actes vandàlics i incivisme. Segons va publicar betevé, hi havia espavilats que s’hi colaven de nit per banyar-s’hi i havien causat danys a la tanca perimetral i altres elements de la instal·lació. A més, feien soroll i molestaven als veïns dels blocs de pisos propers.

Els gestors de l’equipament –és municipal però concessionat a l’Associació Sant Martí Esport (ASME) des del 2018– van comunicar-ho als Mossos d’Esquadra. Tot i això, van decidir curar-se en salut i contractar temporalment una empresa de seguretat privada per vigilar la instal·lació en l’horari en què està tancada, a fi de trencar la dinàmica negativa. De fet la vigília de l’estrena aquesta mesura ja va impedir que un grup de joves hi entrés. La vigilància havia de durar unes poques setmanes, no pas convertir-se en una despesa fixa.

Desperfecte al terra de la piscina

Arriba el dia de l’estrena i novament males notícies. La primera jornada es van desenganxar algunes rajoles del terra de la piscina, per un defecte constructiu. Dijous ja no va poder obrir al públic: tancada al cap de menys de 24 hores.

Això sí, la reparació s’engegava amb màxima celeritat el mateix dijous, amb el buidat de la piscina perquè els operaris puguin intervenir a l’enrajolat i reobrir aquest pont de Sant Joan. En declaracions a la televisió municipal, gestors de la instal·lació van atribuir el despreniment de les tessel·les ceràmiques a humitat, bé sigui per col·locar-les mullades o per haver omplert d’aigua la piscina abans d’hora.

Reforma de més de 200.000 euros

En qualsevol cas, la reforma ha costat a les arques públiques 263.000 euros segons va anunciar dilluns l’Institut Barcelona Esports. El regidor de la matèria, David Escudé (PSC), va anar a inaugurar aquell dia les noves instal·lacions. En una nota de premsa, el consistori emfasitzava la millora d’accessibilitat aconseguida i la renovació completa del vas de la piscina –la carcassa de ceràmica, precisament– perquè l’anterior tenia peces aixafades i esquerdes. L’obra ha durat 5 mesos i mig.

Vista de la piscina remodelada del CEM Trinitat Vella / Foto: IBE
Vista de la piscina remodelada del CEM Trinitat Vella / Foto: IBE

Barcelona té 14 piscines i espais de bany municipals, comptant el de la Trinitat Vella. En aquest article es poden consultar les principals piscines descobertes de la ciutat. Tot i així, equipaments privats com clubs i hotels competeixen amb piscines de disseny vanguardista i per exemple la d’un hotel de la Via Laietana ha guanyat un premi a millor piscina d’Europa.

La piscina té una mica més de 200 m2 de làmina d’aigua i s’hi pot accedir a peu pla des d’un dels costats perquè té “vas desbordant”, un format que fa caure aigua per la part superior de la piscina i genera un efecte visual molt estètic. A més està envoltada d’un solàrium amb 500 m2 de gespa on descansar i prendre el sol i també una zona de platja de piscina pavimentada. L’espai de bany en total suma 1.380 m2 i durant l’estiu és d’accés públic i acull diversos casals infantils. El poliesportiu de Trinitat Vella té més de 1.500 abonats, data de 1984 i fa dos anys ja va renovar els vestidors.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a juny 25, 2022 | 06:13
    Jordi juny 25, 2022 | 06:13
    Horri

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa