Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un pis de l’empresari mort en un enfrontament amb els Mossos, convertit en punt de venda de drogues
  • CA

Els veïns d’un edifici del carrer Hospital del Raval es queixen que des de començament d’any hi ha un gran moviment de toxicòmans que entren i surten de la finca per comprar droga. La situació ja està en mans dels Mossos d’Esquadra, que ara per ara estan investigant la denúncia i no poden desallotjar el pis fins que hi hagi una autorització judicial. Segons les primeres investigacions, no es tractaria d’un narcopis –que implica que els compradors es punxen allà mateix–, sinó que és un punt de venda de droga.

Segons ha avançat el diari Públic i ha pogut confirmar el TOT Barcelona, el pis en qüestió, el 4t-2ª del número 118 del carrer Hospital, era propietat de l’empresari Juan Andrés Benítez, que va morir fa cinc anys després que els Mossos el reduïssin de manera violenta al carrer Aurora. Benítez tenia el pis llogat a uns inquilins que van marxar poc després que intentessin entrar a robar a casa seva i, com que l’empresari ja era mort, ningú va fer gestions per buscar nous llogaters i el pis va quedar buit.

Porta del 4t-2ª del carrer Hospital 118, punt de venda de droga

Porta del 4t-2ª del carrer Hospital 118, punt de venda de droga / XFDC

“Quan vaig tornar de vacances de Nadal em vaig trobar a dos toxicòmans que sortien de l’edifici”, relata a aquest diari una veïna de l’escala que prefereix no donar el seu nom per no tenir problemes amb els ocupants del pis. “Al principi no em vaig preocupar, però un dia un amic va venir a sopar i dos homes el van empènyer per entrar i van pujar a dalt”, continua. Des de llavors, no ha parat de créixer el nombre de toxicòmans que van amunt i avall tot el dia, tot i que és a la tarda i a la nit quan més moviment hi ha.

L’entitat Acció Raval ha explicat que, davant la inacció de les administracions i els propietaris del pis –es parla que un banc o un fons d’inversió estaria fent els tràmits per quedar-se’l degut als impagaments de l’hipoteca que tenia Benítez–, fins ara han estat els propis veïns els que han hagut de gestionar el pis. “Com que la propietat no va fer mai res, els veïns es van encarregar de tapiar la porta quan el pis va quedat buit”, però això no va evitar que acabés ocupat.

Tram del carrer Hospital on es troba el pis ocupat / XFDC

Tram del carrer Hospital on es troba el pis ocupat / XFDC

Tot va començar fa un any i mig, segons explica la veïna. Després de diversos intents d’ocupar el pis, finalment un grup de persones va aconseguir entrar-hi a través d’una terrassa de la part posterior de l’edifici. Malgrat que els veïns van alertar del que havia succeït, la propietat no va fer res per desallotjar-los “perquè semblaven bona gent”. Aquesta veïna pensa que alguna cosa ha canviat durant les festes de Nadal, tot i que està convençuda que no hi ha hagut un canvi d’inquilins ni s’ha canviat el pany.

Veïns i comerciants del voltant de la finca reconeixen que fins ara no han tingut problemes ni enfrontaments amb els toxicòmans o amb el ocupes del pis –sobretot perquè s’esforcen molt per no creuar-se amb ells–, però temen que si no es troba una solució ràpida la situació podria agreujar-se. També hi ajuda el fet que el pis és un centre de distribució de droga, segons han informat fonts policials a aquest diari, ja que això redueix el temps d’estada dels clients, però no hi ha cap garantia de que continu així.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa