Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Piqué admet que conduïa sense punts i accepta una multa de 48.000 euros

El Jutjat d’Instrucció número 27 de Barcelona ha condemnat Gerard Piqué a pagar una multa de 48.000 euros per un delicte contra la seguretat viària en haver circulat sense punts al carnet de conduir. El futbolista ha comparegut davant el jutge com a investigat, si bé prèviament ja havia arribat a un acord amb la fiscalia. En una compareixença de menys de deu minuts, Piqué ha reconegut els fets i ha acceptat la sentència. La investigació es remunta al 31 d’agost passat, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va aturar el jugador per haver comès una infracció de trànsit i va constatar que circulava sense punts des del mes de juliol de 2017, havent-li notificat públicament des del desembre.

Gerard Piqué, que ha arribat a la Ciutat de la Justícia enmig d’una gran expectació mediàtica, ha declarat assegut al costat del jutge i ho ha fet sense treure’s la gorra de llana que duia posada quan ha accedit a les instal·lacions. Piqué s’ha mostrat tranquil i ha reconegut els fets en veu alta després d’haver arribat prèviament a un acord amb la fiscalia.

Segons recull la sentència, la Guàrdia Urbana de Barcelona va aturar el futbolista blaugrana el 31 d’agost de 2018 al voltant de les 14 hores per haver comès una infracció de trànsit quan conduïa pel Passeig de Gràcia, moment en què els agents van constatar que el futbolista circulava sense punts al carnet.

El jutge assegura que Piqué sabia que no tenia punts perquè tenia un expedient obert per aquest motiu des de mitjans de juliol de 2017, el qual es va publicar al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) al desembre següent perquè havia estat impossible notificar-li en persona. Alhora, el magistrat afegeix que el març de 2018 la policia va aturar el futbolista i el va informar personalment que estava circulant sense punts. Aquell dia li van retirar físicament el carnet.

Per últim, la sentència especifica que Gerard Piqué hauria pogut obtenir novament els punts del permís de conduir a partir de mitjans de juny, si hagués fet els cursos de sensibilització i reeducació viària, a més de superar els exàmens corresponents. 

Condemna insòlita

La pena a què s’exposava el futbolista era d’una multa mínima de 12 mesos, amb un import d’entre 2 i 500 euros diaris. Finalment, la condemna s’ha rebaixat a 8 mensualitats perquè Piqué ha reconegut els fets, i l’acord ha establert una quantitat diària de 200 euros –48.000 euros en total-, tenint en compte l’elevat poder adquisitiu del futbolista. Fonts judicials han destacat que es tracta d’un import gairebé insòlit, ja que habitualment es fixen quantitats menors. 

Després de la breu compareixença davant el magistrat, Gerard Piqué ha demanat un tracte de favor per poder abandonar la Ciutat de la Justícia a través d’una sortida alternativa que li permetés evitar els nombrosos periodistes que l’esperaven a la porta. La petició, però, li ha estat denegada.

Nou comentari

Comparteix