Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Per què s’han vist rates a alguns arbres de Barcelona?

És un fet insòlit, però està passant a Barcelona. L’Associació Catalana d’Empreses de Salut Ambiental de Catalunya (ADEPAP) ha detectat una nova espècie de rata que viu a la copa dels arbres. Tot i que encara no hi ha dades sòlides que puguin demostrar que cada cop hi ha més rates vivint a la part alta dels arbres, els experts creuen que l’augment d’aquest nou animal podria derivar en una nova plaga.

Es tracta de la rata negra, un rosegador que planta el seu niu en una zona elevada dels arbres. Tot i l’alerta, cal especificar que els experts només han vist casos aïllats arreu de la ciutat. Un d’aquests és el de Jardins de la Casa Bloc, al barri de Sant Andreu, on ha aparegut un niu a les palmeres durant una poda d’urgència que han hagut de fer els tècnics.

Diferències amb la rata grisa

A Barcelona s’han detectat dos tipus de rata: la grisa, que és la més coneguda; i la negra, que es tracta d’aquest nou descobriment. Ara bé, hi ha una gran diferència entre totes dues. La primera depèn dels humans per sobreviure i, de fet, s’ha convertit en un problema de primer ordre per l’Ajuntament de la ciutat. La segona, en canvi, viu dels arbres de fulla perenne i s’alimenten de pinyes i fruits.

Una treballadora revisa el clavegueram en un control de plagues / Ajuntament

El nombre total de rates negres que hi ha a Barcelona és del tot desconegut, però les últimes troballes han alertat l’ADEPAP i per això ha inclòs l’animal dins la llista de 12 plagues que amenacen la ciutat. L’entitat Galathus Natura, especialista en la matèria, s’explica el nou descobriment pel fet que cada cop hi ha més zones verdes a Barcelona on poden nidificar. “És molt senzill veure una rata negra. Seria motiu d’alarma si n’hi hagués moltíssimes”, han dit els especialistes en declaracions a Betevé aquesta setmana.

D’altra banda, l’Agència de Salut Pública també reconeix que la rata negra ha arribat a la ciutat, segons publica el mateix mitjà. Tot i això, l’ens assegura que és un exemplar minoritari i que no s’ha detectat un augment significatiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa