Pengen banderes espanyoles al passeig de Gràcia la matinada del 12-O

Cada any alguna gran artèria barcelonina es lleva plena de banderes espanyoles

Com cada any, una gran artèria barcelonina s’ha llevat plena de rojigualdas amb motiu del dia de la Hispanitat. Diverses banderes espanyoles han aparegut aquesta matinada a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via de Barcelona per celebrar el 12 d’octubre.

Les manifestacions unionistes recuperen la dinàmica d’abans del Procés. Convocatòries de grups minoritaris, diferents i sense cap coordinació. De fet, n’hi haurà de clàssiques, com la que els grups més ultres celebren a Montjuïc, però no hi haurà, com els darrers anys, una gran manifestació convocada al centre de Barcelona.

La més matinera és a les onze del matí a la plaça Artós que consistirà en una marxa de vehicles fins al Zurich de plaça Catalunya, on coincidirà amb una segona concentració que baixarà per les Rambles fins a Colom. Allà acabarà amb un tercer acte, consistent en una ofrena al descobridor, al qual també participa VOX.

Aquestes protestes, però, tindran una resposta al carrer de signe contrari i a força distància geogràfica. Concretament, el col·lectiu Som Antifeixistes ha convocat una manifestació a la plaça Lesseps de Gràcia a les onze del matí. Amb l’eslògan “L’Antifeixisme és cosa de tots. Lluites. Solidaritat.

Nou comentari