El pavelló per a sensellar omple gairebé totes les places la primera nit

L'espai està dedicat exclusivament a homes | L'equipament destinat a dones n'acull poques

El pavelló 7 de Fira de Barcelona ha ocupat en la primera nit des que està operatiu 205 de les 225 places per a homes vulnerables. Concretament, dimecres van acostar-se fins al recinte 215 persones però només 205 van pernoctar-hi ja que 10 van abandonar voluntàriament l’espai després d’accedir-hi. Contràriament, l’espai Dos de Maig, equipament que acull exclusivament dones, va allotjar dimecres a la nit 28 dones, una mica més d’un terç de la seva capacitat de llits, que és de 72. Al dispositiu amb 30 places gestionat per Sant Joan de Déu Serveis Socials, pensat per atendre casos lleus de covid-19 o persones que han de fer un aïllament preventiu, va dormir-hi una persona.

El Pere Calafell, obert des de divendres, va acollir la mateixa nit 51 persones a les 58 places disponibles. Els centres de Serveis Socials que hi ha a la ciutat que es mantenen operatius van fer dimecres 679 atencions presencials i 458 telefòniques. Al seu torn, el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) va fer 9 atencions presencials, 142 telefòniques i 5 a domicili.

A més, el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a dones víctimes de violència masclista va fer 3 atencions presencials i 20 telefòniques mentre que el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrats i Refugiats (SAIER) en va fer 15 presencials i 13 per telèfon. En paral·lel es continua amb el repartiment de targetes moneder a les famílies beneficiàries.

Nou comentari