Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pavelló de l’INEFC comença a prendre forma com a ampliació del Clínic
  • CA

El que ha de ser el més gran dels Pavellons Salut comença a prendre forma. La seu barcelonina de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), situada a Montjuïc, ja gairebé està preparada per ser una altra ampliació del Clínic. El pavelló esportiu d’aquest campus universitari s’habilitarà per acollir un màxim de 225 llits d’emergència, integrat al pla Pavellons Salut, coordinat entre l’Ajuntament i Generalitat. Aquesta nova ubicació va ser anunciada dijous passat​pel tinent d’alcaldia Albert Batlle en roda de premsa.

Així comença a prendre forma la nova ampliació de l'Hospital Clínic al Pavelló de l'INEFC | Ajuntament2806

Així comença a prendre forma la nova ampliació de l’Hospital Clínic al Pavelló de l’INEFC | Ajuntament

El director de l’INEFC, Jordi Solà, explica en una carta pública al web de l’institut que va rebre una trucada fa dues setmanes del Clínic per conèixer “la disponibilitat de les instal·lacions”, una possibilitat ja prevista pel Pla de contingència que la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física va encarregar a l’INEFC. “Es va veure, en aquell moment, com una possibilitat molt remota“, reconeix el responsable. No obstant l’endemà va visitar-los una delegació de l’hospital, encapçalada pel director del centre sanitari i el director del centre, acompanyats pel cap de Bombers i un gerent del districte. “S’ho van mirar i els va semblar una instal·lació apropiada”, apunta. Una reunió tècnica va acabar de definir la logística de l’hospital de campanya i va concloure que “aproximadament d’aquí a dues setmanes” estarà “muntat l’hospital als pavellons”.

Així comença a prendre forma la nova ampliació de l'Hospital Clínic al Pavelló de l'INEFC | Ajuntament2823

Així comença a prendre forma la nova ampliació de l’Hospital Clínic al Pavelló de l’INEFC | Ajuntament

El passat 26 de març es va constituir l’Oficina Tècnica Pavelló Salut per desplegar l’operatiu que ha permès ampliar els hospitals de referència de la ciutat per centres esportius dels entorns. La idea és que es converteixen els pavellons com si fossin una planta més de l’hospital. Des de llavors, ja estan en marxa el CEM Olímpics Vall d’Hebron com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; el centre esportiu Claror Marítim com a ampliació de l’Hospital del Mar; i el CEM Guinardó com a ampliació de l’Hospital de Sant Pau. Amb el nou espai a INEFC, els 4 espais podran acollir a més de 550 pacients. L’Hospital Clinic compta també amb un hotel medicalitzat, el Catalonia Barcelona Plaza, on poden atendre fins a 500 pacients. L’adequació d’aquest hotel s’ha fet també amb el suport de l’Oficina Tècnica Pavelló Salut.

Així comença a prendre forma la nova ampliació de l’Hospital Clínic al Pavelló de l’INEFC | Ajuntament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa