Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Com Pau Gasol ha aconseguit la unanimitat política a Barcelona
  • CA

El jugador de bàsquet més internacional de Catalunya, el santboià Pau Gasol, ha aconseguit la unanimitat del ple de l’Ajuntament de Barcelona, que li ha concedit sense matisos una Medalla d’Or al Mèrit Esportiu. Cap partit polític no s’hi ha oposat i ha votat a favor de guardonar “el jugador català de basquetbol més reconegut i amb millor trajectòria esportiva de la història, i perquè s’ha destacat pel seu compromís social i comportament exemplar dins i fora de les pistes”.

El santboià universal

Pau Gasol, ja retirat de les pistes, va jugar 18 temporades a la NBA on va ser dues vegades campió i va participar a 6 All Star. Com a jugador del FC Barcelona va guanyar tres lligues ACB i dues copes del Rei en les seves dues etapes com a jugador del club. També com a jugador de la selecció espanyola va assolir importants fites esportives, entre les que destaquen el Mundial de bàsquet de 2006, les tres medalles als Jocs Olímpics (Pekín 2008, Londres 2012 i Rio de Janeiro 2016) i tres vegades guanyador de l’Eurobasket (2009, 2011 i 2015).

No serà el primer guardó d’una institució que acumularà Pau Gasol, que va ser nomenat Esportista Català de l’any els anys 2001 i 2006.

Segons la votació que sl’ha fet al ple de l’Ajuntament, totes aquestes fites esportives s’acompanyen amb “un comportament exemplar dins i fora de les pistes i un compromís social que el fan referent dins i fora de l’àmbit esportiu”. Actualment és membre de la Comissió d’Atletes del COI i Global Champion per a la nutrició i la fi de l’Obesitat infantil de l’UNICEF. Juntament amb el seu germà Marc, van crear la Gasol Foundation entitat que promou la salut i els hàbits saludables, especialment per prevenir i combatre l’obesitat infantil.

Guardons dins i fora de casa

La seva trajectòria ha estat reconeguda amb distincions com el Premi Príncep d’Astúries dels Esports 2006 (Selecció espanyola de bàsquet), Premi Princesa d’Astúries 2015, Premi Millor Ciutadà J. Walter Kennedy 2012 (jugador o entrenador amb servei destacat i dedicació a la comunitat), Premi al Jugador amb Major Impacte Global de la NBPA 2015 en reconeixement al seu lideratge, la seva presència global i el treball filantròpic amb nens i famílies de tot el món o la Gran Creu de la Reial Ordre del Mèrit Esportiu 2021, entre d’altres.
Després de la seva etapa a l’NBA, Pau Gasol va tornar a Catalunya per jugar els seus darrers partits amb el FC Barcelona, i va guanyar la lliga ACB i la Copa del Rei.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 29, 2022 | 13:48
    Pere Llimonera i Citronell abril 29, 2022 | 13:48
    Un grande entre los grandes... y un ejemplo para todos... Catalunya, ahora mas que nunca, necesita muchos Pau Gasol...
  2. Icona del comentari de: Català a l'escola i arreu a abril 29, 2022 | 14:48
    Català a l'escola i arreu abril 29, 2022 | 14:48
    Lògic que un ajuntament amb majoria espanyolista emmedalli un botifler com Pau Gasol que renega de la seva llengua

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa