Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Patis convertits en refugis climàtics en escoles públiques de Barcelona

Una dotzena d’escoles públiques de Barcelona han aprofitat el període de vacances estivals per transformar els seus patis en espais més naturals i comunitaris. Durant les darreres setmanes, el Consorci d’Educació amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i les diverses àrees municipals d’educació, ecologia urbana i esports, han desenvolupat els projectes. Aquests han permès ampliar el verd, diversificar els jocs, incorporar més ombra, així com obrir els equipaments a diferents usos.

S’han fet obres a centres ubicats als barris de Gràcia, Sant Andreu, Ciutat Vella, l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó o Sant Martí. Les obres formen part del programa Transformem els patis, que té com a objectiu introduir elements que permetin aprofundir en la coeducació, ampliar els espais pedagògics dels centres, i facilitar usos veïnals i comunitaris en horaris extraescolars i de vacances com a equipaments de barri i com a refugis climàtics.

Aquestes obres tenen un pressupost de més de 2,5 milions d’euros que formen part de la inversió educativa que el consistori barceloní fa a través del Consorci d’Educació per a les reformes, arranjaments i millores en els equipaments escolars d’infantil i primària de la ciutat. Les millores es concreten en quatre actuacions: incorporar elements de joc per diversificar al màxim les possibilitats, plantar arbres i vegetació en un número significatiu incrementar el volum de verd, generar ombra per millorar el confort i ampliar els espais de paviment tou per guanyar terra permeable com a jardí. El programa es desenvoluparà de manera progressiva per anar abordant les reformes d’un mínim de 12 de patis cada estiu.

Dels 12 projectes d’obres que s’han desenvolupant aquest estiu, n’hi ha 9 que passaran a formar part de la xarxa de refugis climàtics de la ciutat el 2022: l’Escola Parc de la Ciutadella, Escola Auró, Escola Ramon Llull, Escola Francesc Macià, Escola Tàber, Escola de les Aigües, Escola Palma de Mallorca, Escola l’Estel, i l’Escola Bogatell. Aquests 9 se sumen als 11 ja existents, de manera que actualment són 20 els refugis climàtics.

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un treballador en un entorn tecnològic / Piqsels

Estada llampec de cinc ‘start-ups’ per fer tecnologia d’última generació a Barcelona

Notícia: Estada llampec de cinc ‘start-ups’ per fer tecnologia d’última generació a Barcelona
Comparteix
Les companyies s'hi han instal·lat per desenvolupar tecnologies d'última generació
Notícia: Estada llampec de cinc ‘start-ups’ per fer tecnologia d’última generació a Barcelona - Mobile
Liliane Tomasko i Sean Scully / Fundación Bancaja

El motiu de dos artistes per marxar de Barcelona: “Parlaven en català com dient ‘foteu-vos'”

Notícia: El motiu de dos artistes per marxar de Barcelona: “Parlaven en català com dient ‘foteu-vos'”
Comparteix
"No podíem aguantar Barcelona per aquesta merda", afirmen Sean Scully i Lilianne Tomasko
Notícia: El motiu de dos artistes per marxar de Barcelona: “Parlaven en català com dient ‘foteu-vos'” - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau.junqueras,el neo.feixisme benefic a agost 25, 2021 | 16:31
    Colau.junqueras,el neo.feixisme benefic agost 25, 2021 | 16:31
    Sense plujes, sense arbres, ien diu refugi, la LOCA ADA LA LOCA. i tv3.erc ensenyan5 la GILI.JUNQUERADA. ESQUERRES DEMENCIALS de gent capellanota i repartidora de beneficiencia

Nou comentari

Comparteix