Patis convertits en refugis climàtics en escoles públiques de Barcelona

S'augmenta la vegetació i es creen zones d'ombra a espais de 12 centres educatius

Una dotzena d’escoles públiques de Barcelona han aprofitat el període de vacances estivals per transformar els seus patis en espais més naturals i comunitaris. Durant les darreres setmanes, el Consorci d’Educació amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i les diverses àrees municipals d’educació, ecologia urbana i esports, han desenvolupat els projectes. Aquests han permès ampliar el verd, diversificar els jocs, incorporar més ombra, així com obrir els equipaments a diferents usos.

S’han fet obres a centres ubicats als barris de Gràcia, Sant Andreu, Ciutat Vella, l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó o Sant Martí. Les obres formen part del programa Transformem els patis, que té com a objectiu introduir elements que permetin aprofundir en la coeducació, ampliar els espais pedagògics dels centres, i facilitar usos veïnals i comunitaris en horaris extraescolars i de vacances com a equipaments de barri i com a refugis climàtics.

Aquestes obres tenen un pressupost de més de 2,5 milions d’euros que formen part de la inversió educativa que el consistori barceloní fa a través del Consorci d’Educació per a les reformes, arranjaments i millores en els equipaments escolars d’infantil i primària de la ciutat. Les millores es concreten en quatre actuacions: incorporar elements de joc per diversificar al màxim les possibilitats, plantar arbres i vegetació en un número significatiu incrementar el volum de verd, generar ombra per millorar el confort i ampliar els espais de paviment tou per guanyar terra permeable com a jardí. El programa es desenvoluparà de manera progressiva per anar abordant les reformes d’un mínim de 12 de patis cada estiu.

Dels 12 projectes d’obres que s’han desenvolupant aquest estiu, n’hi ha 9 que passaran a formar part de la xarxa de refugis climàtics de la ciutat el 2022: l’Escola Parc de la Ciutadella, Escola Auró, Escola Ramon Llull, Escola Francesc Macià, Escola Tàber, Escola de les Aigües, Escola Palma de Mallorca, Escola l’Estel, i l’Escola Bogatell. Aquests 9 se sumen als 11 ja existents, de manera que actualment són 20 els refugis climàtics.

Més informació

Comentaris

    Colau.junqueras,el neo.feixisme benefic 25/08/2021 4:31 pm
    Sense plujes, sense arbres, ien diu refugi, la LOCA ADA LA LOCA. i tv3.erc ensenyan5 la GILI.JUNQUERADA. ESQUERRES DEMENCIALS de gent capellanota i repartidora de beneficiencia

Nou comentari