Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pastís que vol convertir-se en una tradició de les festes de la Mercè

Les festes de la Mercè són sens dubte una de les dates encerclades en vermell al calendari de tots els barcelonins. La tradicional celebració -que tindrà lloc enguany del 23 al 26 de setembre- tornarà a omplir la capital catalana d‘esdeveniments i activitats de tota mena en honor a la patrona de la ciutat.

Amb la voluntat de fer-se un lloc en la llista d’imperdibles de les festes de la Mercè, el xef del restaurant Alkimia i premi nacional de Gastronomia d’aquest 2022, Jordi Vilà, i el pastisser porto-riqueny Antonio Bachour han creat un pastís pensat especialment per menjar-se el dia de la patrona de Barcelona.

Ametlles, mel i figues

Segons informa Time Out, la recepta d’aquestes postres va néixer en un sopar que va tenir lloc durant la celebració dels actes de les festes barcelonines de l’any passat, quan els dos cuiners es van adonar que la ciutat no comptava amb unes postres oficials que formessin part de la tradició popular.

“Vam mirar quins eren els millors ingredients de proximitat que trobaríem al setembre i són ametlles, mel i figues, un trio de sabors molt encertat”, asseguren els responsables del pastís, que s’han basat en aquesta combinació per reinventar unes postres que destaquen per la seva subtilesa en el paladar i la seva lleugeresa.

Un “orgull” per a la ciutat

Aquest particular pastís ja està disponible en totes aquelles pastisseries de la capital catalana que s’han volgut adherir a la iniciativa que compta amb l’aval del Gremi de Pastisseria de Barcelona. De fet, en declaracions al mateix mitjà, el gerent de l’Escola del Gremi, Olivier Fernández, assegura que “és un orgull” que Barcelona pugui comptar unes postres pròpies i que remarca que, si la iniciativa qualla, es duran a terme concursos reinventant el pastís amb els tres sabors de base en pròximes edicions de la festivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa