El passeig de Gràcia ja llueix les papallones de la seva nova il·luminació de Nadal

L'artèria comercial de l'Eixample llueix un enllumenat dissenyat per Ximénez, que s'encendrà la tarda de dijous 28 de novembre

El passeig de Gràcia de Barcelona ja llueix el seu enllumenat de Nadal de papallones cristal·lines i centenars de fils de llum, un disseny de nova creació amb el que els comerciants de l’artèria volen crear una atmosfera més màgica i glamurosa. Des d’aquesta setmana els vianants poden observar in situ l’entramat de llums cobrint tota la calçada i les voreres, tot i que per veure’l il·luminat caldrà esperar a l’encesa conjunta de l’enllumenat nadalenc el proper dijous 28 de desembre, una setmana més tard que l’any passat. 

Una de les papallones del nou enllumenat del passeig de Gràcia / MMP

Una de les papallones del nou enllumenat del passeig de Gràcia / MMP

Es tracta d’un disseny de l’empresa Ximénez i segons l’associació d’Amics del passeig de Gràcia, que va presentar els llums a finals d’octubre, s’inspira en la calidesa de la llar i vol ser icona de bons desitjos i auguris. L’enllumenat inclou 80 papalones amb 6 cordons de llum cadascuna i 355 files amb 9 tires de llum de 5 metres de caiguda. 

Nou enllumenat del passeig de Gràcia, amb papallones i caigudes de llum / MMP

Nou enllumenat del passeig de Gràcia, amb papallones i caigudes de llum / MMP

Les papallones canviaran de color segons el punt de vista de l’espectador i el material dicroic de les ales farà que la il·luminació es pugui gaudir també durant el dia. Cada nit estaran enceses sis hores i mitja –de les 17:30 a mitjanit–, un horari més ampli que l’any passat per afavorir la restauració, amb un total de 257 hores repartides durant 40 dies.

Nou comentari