El passeig de Gràcia ja llueix les papallones de la seva nova il·luminació de Nadal

El passeig de Gràcia de Barcelona ja llueix el seu enllumenat de Nadal de papallones cristal·lines i centenars de fils de llum, un disseny de nova creació amb el que els comerciants de l’artèria volen crear una atmosfera més màgica i glamurosa. Des d’aquesta setmana els vianants poden observar in situ l’entramat de llums cobrint tota la calçada i les voreres, tot i que per veure’l il·luminat caldrà esperar a l’encesa conjunta de l’enllumenat nadalenc el proper dijous 28 de desembre, una setmana més tard que l’any passat. 

Una de les papallones del nou enllumenat del passeig de Gràcia / MMP

Una de les papallones del nou enllumenat del passeig de Gràcia / MMP

Es tracta d’un disseny de l’empresa Ximénez i segons l’associació d’Amics del passeig de Gràcia, que va presentar els llums a finals d’octubre, s’inspira en la calidesa de la llar i vol ser icona de bons desitjos i auguris. L’enllumenat inclou 80 papalones amb 6 cordons de llum cadascuna i 355 files amb 9 tires de llum de 5 metres de caiguda. 

Nou enllumenat del passeig de Gràcia, amb papallones i caigudes de llum / MMP

Nou enllumenat del passeig de Gràcia, amb papallones i caigudes de llum / MMP

Les papallones canviaran de color segons el punt de vista de l’espectador i el material dicroic de les ales farà que la il·luminació es pugui gaudir també durant el dia. Cada nit estaran enceses sis hores i mitja –de les 17:30 a mitjanit–, un horari més ampli que l’any passat per afavorir la restauració, amb un total de 257 hores repartides durant 40 dies.

Nou comentari