Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Parc Fluvial del Besòs entra en fase d’inundació
  • CA

Les fortes pluges d’aquest diumenge han augmentat el cabal dels trams finals dels rius Llobregat i Besòs, segons ha alertat l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, a causa de l’episodi el Parc Fluvial del Besòs ha entrat en fase d’inundació. Pel que fa al Llobregat, segons l’ACA el cabal del tram final podria afectar punts baixos i de creuament de la llera i parcel·les rústiques o zones properes al riu. Al llarg del dia, el telèfon d’emergències 112 ha rebut 171 trucades per les precipitacions i els Bombers de la Generalitat han atès 111 avisos, 28 des de les 4 de la tarda i fins a les 6.

Els avisos es concentren sobretot a l’àrea metropolitana, amb 17 a la regió d’emergències nord i 18 a la sud. La majoria són per acumulacions d’aigua i sanejaments.

Un dels serveis a destacar ha estat l’esllavissada d’un mur d’uns 12 metres de llarg i 8 metres d’alt després que cedís un talús. Ha estat a les 14.21 hores entre la carretera d’Esplugues i el camí Can Buxeres de l’Hospitalet de Llobregat, on ha quedat afectat el terra d’un pàrquing exterior. Quatre dotacions dels Bombers han abalisat la zona i s’hi ha desplaçat també l’arquitecte municipal.

Pel que fa a les pluges, segons el Meteocat durant les darreres hores els precipitacions han estat especialment persistents i abundants a Barcelona. L’estació del Raval ja acumula 77,8 mm en 24 hores.

Es preveu que l’episodi de pluja duri fins dimecres, amb precipitacions extenses que poden superar els 100 litres per metre quadrat a la meitat est de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa