Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El paradís dels vegans: 300 productes en una sola botiga a Gràcia
  • CA

Un vegà menjant sobrassada? Sí, feta amb tomàquet sec, tofu, amet, lles, oli fumat i farina d’arròs. I així fins a 300 productes 100% vegans. Aquesta és l’oferta de Farmers Veggies Butchers, la primera botiga de productes vegans a la ciutat.

Ubicada al carrer de l’Or, 16, al barri de Gràcia, aquesta botiga és, de fet. una xarcuteria. Als seus aparadors i safates hi ha botifarres, hamburgueses, sobrassada, formatge i una màquina de tallar pernil. Pernil vegà, és clar. Els seus productes no tenen ni additius, ni conservants, ni colorants ni coagulants, ho cuinen tot amb llegums, verdures, barreges de farines, caldos, espècies, avena, xia, avellanes, sèsam i molta dedicació i una base nutricional.

L’especialitat que més recomanen és l’hamburguesa de remolatxa, feta amb una barreja de farines, un suc de remolatxa i una barreja secreta d’espècies. La sobrassada està feta amb ingredients tomàquet sec, tofu i farina d’arròs.

L’any 2016, Barcelona es va declarar ciutat ‘Veg-friendly’, és a dir, ciutat amiga de la cultura vegetariana i vegana. Va ser a instàncies d’ERC. La proposta va ser aprovada per tots els grups muncipals, mentre que Cs i el PP es van abstenir. Barcelona adquiria el compromís d’impulsar un seguit d’accions perquè la ciutat fos ‘Veg-friendly’. Una d’elles, l’adhesió a la campanya internacional ‘Dilluns sense carn’ (Meat Free Monday) perquè l’alimentació que provingui de l’administració de la ciutat sigui vegetariana “de manera voluntària” tots els dilluns.

Vegà i vegetarià, quina és la diferència

El vegà es diferencia de l’vegetarià en què no només no menja carn ni peix, sinó que rebutja qualsevol aliment de procedència animal, com llet, mel, ous o formatges convencionals. Però sobretot, el fenomen es tradueix en un estil de vida basat en el màxim respecte als animals, que passa per utilitzar cosmètics naturals i evitar vestir llana, seda o cuir, per exemple.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa