Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós: “El preu de la vida a Madrid és més baix que a Catalunya”
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha valorat la política que està seguint la comunitat de Madrid davant de la Covid-19. Després de setmanes d’imatges de festa i turisme de borratxera a la capital espanyola, Padrós ha criticat la gestió: “El preu de la vida a Madrid és més baix que a Catalunya, socialment i políticament”.

Ho ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en què ha presentat el llibre 2 metges i 1 pandèmia. La vida i el que l’envolta (Símbol Editors, 2021), escrit a partir d’una conversa de Padrós i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, amb la periodista Gemma Bruna. El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha opinat que si Catalunya hagués actuat com Madrid hi hauria “6.000 o 7.000 morts sobre la taula”. Els dos doctors han coincidit que la societat catalana no hauria tolerat aquestes dades.

“A Madrid la cosa està molt polititzada”, ha argumentat Padrós, que ha recordat els episodis d’enfrontaments entre la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i el govern de Pedro Sánchez. Amb tot, Argimon ha destacat que altres països van optar, en un inici, per una estratègia semblant a la de Madrid, com per exemple Suècia.

Pel que fa a l’augment de casos dels últims dies, han avisat que és “evident” que s’aproxima la quarta onada. I Padrós, tot i celebrar que hi ha “llum” al final del túnel gràcies a la vacunació, ha advertit: “El moment més fosc de la nit és abans de l’albada”. També ha admès que no es veu “amb cor” de recomanar als ciutadans que no surtin per Setmana Santa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa