Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un detingut en l’operació policial contra un narcopís “molt actiu” del Raval
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han acabat aquesta tarda amb un nou narcopís al Raval. “Un dels més actius dels que queden al barri”, asseguren fonts policials. El dispositiu ha acabat amb un detingut, de nacionalitat dominicana, que regentava el negoci de venda i consum il·legal de cocaïna acusat per un delicte contra la salut pública. 

La col·laboració ciutadana ha estat clau per identificar l’activitat a l’immoble, situat al número 4 del carrer Lleialtat. Els mateixos veïns explicaven que feia setmanes que s’havia ocupat un immoble i que havia provocat molèsties i visites les 24 hores del dia. De fet, quan hi ha entrat la policia aquesta tarda hi havia una quinzena de clients consumint en aquell moment, asseguren fonts policials. 

La detenció l’ha executat la Guàrdia Urbana i s’ha endut l’home arrestat en un cotxe patrulla. El narcopís, de dimensions petites i amb molt de material amuntegat, estava especialitzat en la venda i consum in situ de cocaïna, que és l’únic que s’ha trobat en fer l’escorcoll. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, s’han trobat diverses dosis de cocaïna que la policia ha pogut recollir i una altra part s’ha perdut perquè els traficants l’han llençat a una galleda d’aigua. Normalment, els delinqüents enxampats acostumen a abocar la droga al lavabo, però tot indica que la sorpresa dels agents ha obligat els narcos a improvisar la solució del cubell d’aigua.

El negoci el portava un grup de dominicans que, juntament amb els pakistanesos, són les nacionalitats que majoritàriament controlen aquest sector de la delinquència al Raval. L’actuació s’ha fet juntament amb la Guàrdia Urbana i ha estat la culminació d’una investigació que ha durat setmanes, mentre s’aconseguien les proves necessàries perquè el jutge autoritzés l’entrada policial. Dues furgonetes d’agents antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i una patrulla de la Guàrdia Urbana han custodiat la porta de l’edifici. 

Operació narcopís Raval

Fonts de l’associació Acció Raval han explicat a aquest diari que van informar la policia de l’activitat del narcopís i celebren la intensitat dels operatius de Mossos i Guàrdia Urbana des de l’octubre passat a l’hora de rebre avisos. Així mateix, recorden que encara queden altres focus de venda de droga al barri perquè hi ha “massa pisos buits, que és l’arrel del problema”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa