Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de deu detinguts en l’operatiu contra una banda de lladres instal·lats a l’institut de ‘Merlí’

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han dut a terme una operació per desarticular una banda de lladres instal·lada a l’institut on es va gravar la sèrie Merlí. El grup seria responsable d’una setantena de robatoris a Barcelona i l’àrea metropolitana i és “molt actiu”, segons confirmen fonts de la policia. A última hora del vespre, s’han confirmat almenys una desena de detencions, segons confirmen fonts policials a l’ACN. L’operació ha estat batejada amb el nom Merlí. 

Fonts dels Mossos confirmen que el grup que s’està desarticulant es dedicava a robar a pisos i a cometre petits furts. El grup està format majoritàriament per georgians, segons fonts policials. L’operatiu no es tracta d’un desallotjament, afegeixen. Agents de policia han identificat tres persones que viuen a l’institut abans de deixar-los entrar a l’edifici.

L’operació Merlí ha començat a les 9 del matí i s’ha centrat en un dispositiu al carrer Sinaí número 7, on es troba l’institut Menéndez Pidal, en què es va gravar la sèrie MerlíA l’escola, tancada des de fa mesos, s’hi han instal·lat una presumpta banda de lladres. L’operació ha estat ordenada pel jutjat número 11 de Barcelona i la investigació es troba sota secret de sumari, segons fonts dels Mossos. 

Al lloc dels fets s’hi han concentrat més de vint furgons de la policia catalana i l’espanyola. Una unitat canina acompanya a 200 agents dels dos cossos mobilitzats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa