Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’operació antidroga amb un cop amagat per fer caure un lladre violent
  • CA

Eren tres atracadors. Les últimes setmanes havien robat amb intimidació, amenaçant amb armes blanques i de foc, en 7 comerços, principalment de Ciutat Vella. Ràpidament i consecutiva, però, han començat a caure, un a un, els presumptes implicats en els robatoris. El primer el van enxampar delinquint. El segon va córrer la mateixa sort, un dia després, a partir de la investigació policial. I pel tercer, els cossos de seguretat tindrien un cop amagat.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van anunciar el passat dijous que van dur a terme un operatiu antidroga per desmantellar un punt de venda al carrer d’en Boquer, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Ara, però, aquest diari ha pogut saber a través de fonts policials que l’objectiu d’aquell dispositiu era doble: anul·lar el punt de tràfic de drogues i, alhora, enxampar el tercer atracador. Els dos primers han ingressat a presó de manera provisional. L’últim dels arrestats passa avui a disposició judicial acusat de tràfic de drogues i robatori amb violència i intimidació.

A partir de la investigació que els Mossos d’Esquadra han liderat, se sospitava que els lladres violents que havien actuat en diversos establiments comercials de Ciutat Vella podien utilitzar aquell local com a espai de refugi. Amb aquesta intenció, fonts dels Mossos d’Esquadra detallen que des de l’inici es va plantejar l’actuació de dijous passat com “una doble entrada”. Així, quan van accedir-hi, van trobar el sospitós al pis i se’l va poder arrestar. També hi van trobar roba que encaixava amb la que duien els delinqüents durant els robatoris i un ganivet blanc molt característic que hauria format part de les armes mostrades pels atracadors a les víctimes. 

En els saquejos, els lladres van arribar a exhibir una arma de foc, en alguna ocasió. A més, s’hi van dedicar de ple. Tots els atracaments els van dur a terme entre el 21 de novembre i el 10 de desembre, de manera molt intensiva. Precisament el dia 10, el passat dimarts, va ser quan la Guàrdia Urbana va detenir el primer dels presumptes atracadors. L’endemà, arran de les indagacions policials, els Mossos van arribar fins al seu suposat soci. Així, per detenir el tercer individu, els dos cossos van optar per aprofitar el vincle amb la droga i resoldre dues problemàtiques d’un sol cop. Els veïns s’havien queixat d’una activitat il·lícita en aquell punt. La policia l’havia vigilat. Van lligar caps i van esperar el moment oportú. Finalment, es van intervenir droga preparada per vendre, estris per pesar les substàncies estupefaents i diners en efectiu. Es van identificar quatre persones i van desmantellar el punt de venda. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa