Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
On llançar l’arbre de Nadal a Barcelona

L’arbre de Nadal és un residu especial, que no es pot llançar al contenidor de rebuig ni deixar-los al carrer. L’Ajuntament de Barcelona habilita cada any espais específics. Enguany a partir d’aquest dijous 7 de gener i fins el 17 de gener hi haurà 226 punts de recollida repartits pels 10 districtes de la ciutat. Cal portar-los totalment nets de decoració, sense cap element que no sigui natural. Pots consultar la llista completa dels 226 punts i les adreces en aquest enllaç.

Aquesta recollida tan selectiva, que fa anys que s’aplica a la capital catalana, permet aprofitar la fusta i la matèria orgànica per al manteniment dels parcs i jardins municipals. Els avets són l’arbre majoritari que arriba als punts de recollida, tot i que també hi ha qui hi porta branques d’altres arbres que han fet servir com a ornament domèstic durant les festes de Nadal.

Els arbres recollits s’envien tots al viver municipal, on són triturats. Els 8.809 arbres entregats per la ciutadania l’any passat van generar 150 metres cúbics de triturat. Aquestes restes s’han de deixar madurar i després passen per un procés d’encoixinament o mulching. El tractament en total dura de 2 a 3 mesos per obtenir material fertilitzant de bona qualitat, que per primavera es farà servir als espais verds barcelonins.

Aquest substrat, l’anomenat encoixinat, ajuda a que el terra retingui humitat i s’airegi. També evita de forma natural, sense pesticides, que surtin males herbes als parcs, rosers, arbustos i altres punts verds.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa