Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els okupes desallotjats a Sant Andreu asseguren que s’han amagat en un soterrani secret
  • CA

Uns quants dels okupes que formen part del col·lectiu de Sant Andreu desallotjat aquest dimecres de la casa de Sant Andreu anomenada La Torre han pogut esquivar l’actuació policial i s’han quedat dins l’immoble durant unes hores. Almenys això és el que asseguren en un vídeo que ha difós aquesta tarda a Twitter el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu. La piulada és de les 19.46 hores. Tanmateix, segons els Mossos d’Esquadra poc després de les vuit del vespre ha saltat una alarma –instal·lada pels propietaris després del desallotjament del migdia– i la policia hi ha tornat i ha comprovat que ja no hi quedava ningú.

 

En la breu gravació, mostren el soterrani secret de la casa on asseguren que s’han amagat que els Mossos d’Esquadra “no han vist”, ja que queda sota una petita trapa a terra, que els agents no han vist o no han aixecat. En la piulada els okupes es burlen de la policia i els diuen “inútils”. Durant l’operació policial d’aquest matí, en la qual han intervingut diversos furgons dels antiavalots, hi ha hagut una detenció. La persona arrestada està acusada d’un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat.

El mètode utilitzat per aquest grup d’okupes per esquivar un desallotjament parcialment i temporalment no és nou. Ja es va fer servir fa uns anys al local anomenat Banc Expropiat, a Gràcia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa