Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupen la seu d’Amazon a Barcelona per protestar contra la campanya del Black Friday

Activistes de la Xarxa per la Justícia Climàtica han ocupat la seu d’Amazon a Barcelona per protestar contra la campanya de Black Friday que cada any fa la multinacional estatunidenca. Han deixat una pila de capses a l’entrada amb el missatge “Us tornem la vostra comanda”. Uns quants manifestants han entrat a les instal·lacions d’Amazon, mentre que la resta s’han enganxat les mans al vidre de l’edifici.

Les entitats que defensen la lluita contra el canvi climàtic volen denunciar les pràctiques de la multinacional, a qui acusen d’obtenir la “seva riquesa a base de la destrucció mediambiental i la precarització laboral de les seves treballadores”, a més d’abocar el petit comerç local al tancament per la seva política agressiva de preus. La xarxa d’entitats està formada per Climacció, Fridays for Future, Extinction Rebellion, Acció Ecofeminista, Ecologistes en Acció i Teachers for Future, entre altres.

Més emissions

La política d’enviaments individuals massius i d’alta rapidesa d’Amazon generen una gran quantitat d’emissions de CO2, segons denuncien els activistes. “La compra compulsiva de productes sumada a la rapidesa dels enviaments provoca que els camions de repartiment, els quals tampoc són eficients energèticament, sovint circulin a mitja càrrega, la qual cosa empitjora la petjada ecològica dels enviaments”.

La Xarxa per la Justícia Climàtica acusa la multinacional estatunidenca de ser poc transparent en relació al seu impacte ambiental i critica que ofereixi “escassos detalls més enllà dels requerits legalment sobre l’origen dels materials que utilitza per a la fabricació dels seus productes”. El 2019 Amazon va admetre l’emissió de 51,1 milions de tones de diòxid de carboni, un 15% més que l’any anterior. Es tracta d’unes emissions similars a les que generen països sencers com Suècia, Equador o Bulgària.

També acusen Amazon de generar residus de manera exponencial, ja que la “compra en línia de productes i el model de consum compulsiu de l’empresa provoquen la compra innecessària de diversos articles”, la qual cosa es tradueix en un augment dels embalatges, de plàstics i de capses. “Amazon destrueix cada any milions d’objectes en perfecte estat, des de llibres fins a aparells electrònics, perquè li resulta més barat que retornar-los al fabricador o regalar-los a persones necessitades”, asseguren.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: godin a novembre 26, 2020 | 12:56
  godin novembre 26, 2020 | 12:56
  un model de negoci que destrueix els petits comercians cal cremar-lo
 2. Icona del comentari de: eees a novembre 26, 2020 | 18:04
  eees novembre 26, 2020 | 18:04
  la culpa la gente ya vereis cuando esos que compran por internet se queden sin trabajo ......
 3. Icona del comentari de: La gent està completament aborregada a novembre 26, 2020 | 20:22
  La gent està completament aborregada novembre 26, 2020 | 20:22
  La venda online és una autentica bogeria. Tinc una botiga física a menys de 50 metres d'on visc, però el que vull em diuen que no ho poden demanar a la seva central perquè només ho serveixen online al client. TOTAL DONCS JA S'HO FARAN!!!!!
 4. Icona del comentari de: Donald a novembre 26, 2020 | 21:22
  Donald novembre 26, 2020 | 21:22
  veig que el missatge del Ramon l'heu eliminat, pero anava per a ell lo del pare... el seu.
 5. Icona del comentari de: Donald a novembre 26, 2020 | 17:47
  Donald novembre 26, 2020 | 17:47
  Deus parlar del teu pare, oi?
 6. Icona del comentari de: Javi a novembre 28, 2020 | 20:58
  Javi novembre 28, 2020 | 20:58
  Nunca he comprado por Amazon pero a partir de ahora lo haré , todo por llevar la alcalde a la ruina la ciudad , la voy a ayudar porque desde que está ella cada vez da más asco .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa