Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupen els pisos contenidor d’exposició de Colau després de més de dos anys de retards
  • CA

Els pisos contenidor del govern d’Ada Colau no es pot dir que hagin tingut una arrencada gaire reeixida. A les complicacions inicials vinculades a la construcció de dos dels tres edificis anunciats inicialment, ara s’ha sumat el fet que els han ocupat els mòduls d’exposició d’aquests allotjaments de proximitat provisionals (APROP) que es van instal·lar a un solar de Glòries. Segons va avançar El País, fa un any que una parella viu ocupant aquests pisos contenidor que tres anys enrere van fer d’exemple visitable de com serien aquests pisos innovadors. Aquest matí, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, ha reconegut tenir-ne constància i ha apuntat que “són persones en situació de carrer” i que “s’està treballant per poder reallotjar-les en un lloc més adequat”.

Es dona el cas que el mateix lloc on estan aquests mòduls d’exposició s’havia d’aixecar una de les tres promocions inicials de pisos APROP anunciades el juny del 2018. Si tot hagués anat bé, la construcció havia d’estar enllestida a principis del 2019, però des de l’Ajuntament s’han atribuït els retards a problemes burocràtics i a la manca d’empreses preparades inicialment per assumir el projecte. Els últims càlculs municipals situaven la finalització del projecte de Glòries a finals de 2021.

Davant de les preguntes sobre l’ocupació, però, Martín ha assegurat que el fenomen de l’ocupació “continua existint” i es dona “a la ciutat i a tot arreu” perquè és una realitat que “es continua vulnerant el dret a l’habitatge”. Tanmateix, ha destacat que no li sembla “rellevant” que això hagi passat a un mòdul APROP. La regidora ha recordat que quan es va presentar el projecte dels pisos contenidor es van donar “moltes crítiques”, però ha tret pit tot apuntant que amb el temps els APROP del Gòtic s’han endut premis i que aquests immobles provisionals han estat finalment “ben valorats”. “Si el cost que s’ha de pagar per innovar o posar sobre la taula noves estratègies que mai s’havien posat a la ciutat per poder garantir el dret a l’habitatge és que hi hagi una mica de lentitud i dificultat per tirar endavant els projectes, doncs s’assumeix”, ha rematat Lucía Martín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa