Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ocupació de qualitat per a persones vulnerables amb Creu Roja i Aigües de Barcelona

Augmentar les possibilitats de les persones en risc d’exclusió social d’aconseguir una feina amb un contracte laboral. Aquest és l’objectiu del programa ONA per la millora de l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat, impulsat per la Creu Roja i Aigües de Barcelona. En un acte a la seu de la Creu Roja, Aigües de Barcelona i la mateixa entitat social han fet balanç aquest dilluns dels dos primers anys de vida del programa.

A través d’aquest programa social, desplegat en una primera fase a Barcelona, i posteriorment a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, la Creu Roja i Aigües de Barcelona col·laboren per potenciar les competències personals i laborals de 231 persones en situació de vulnerabilitat, donant-los suport en la cobertura de les necessitats bàsiques, perquè puguin millorar la seva ocupabilitat i accedir a feines de qualitat. L’objectiu, fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat dels participants i acompanyar-los en el procés de recerca de feina i treball digne.  

Quatre alcaldes de l’àrea metropolitana amb Aigües de Barcelona i Creu Roja

A l’acte hi han participat les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; la de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón. S’hi han presentat els principals resultats de la prova pilot del programa ONA a Barcelona, una iniciativa que ha obtingut una ràtio de finalització del 86%. A més, el 55% de les persones que han finalitzat el programa han aconseguit un contracte laboral. 

L’aportació d’Aigües de Barcelona

Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha destacat que és clau seguir reforçant la unió i el treball col·laboratiu entre el sector social, públic i privat per impulsar accions i programes com ONA, i accelerar una transformació social que garanteixi un futur més pròsper i digne per a totes aquelles persones que més ho necessiten”. El conseller delegat de la companyia ha remarcat l’impuls d’iniciatives socials com el programa ONA, “dirigides a tenir un impacte social positiu i que formen part del pacte social amb els municipis on estem presents per poder contribuir conjuntament a una recuperació econòmica, sostenible i justa a través del diàleg i les taules de treball centrades en la solidaritat, l’ocupació de qualitat i la reconstrucció verda”. 

La visió de la Creu Roja

Per la seva banda, Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, ha posat en valor el programa “perquè col·laboracions publicoprivades en iniciatives socials com aquesta són imprescindibles per trencar la cronificació de la desigualtat”. Per a la Creu Roja, “la reinserció laboral és una eina bàsica de recuperació per a les persones que reben suport humanitari. Cal empoderar-les i acompanyar-les en la consecució de la seva autonomia econòmica i l’estabilitat que dona tenir una feina.” 

Amb el programa ONA, es vol desenvolupar una metodologia escalable i que es pugui replicar en altres territoris, així com millorar l’anàlisi de la vulnerabilitat i el disseny d’itineraris de transformació social a través de l’ocupació.  

Nou comentari

Comparteix