Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tots els ocells de Barcelona, barri a barri, en un atles interactiu
  • CA

Conèixer els ocells de Barcelona barri a barri és possible. L’Atles de biodiversitat de Barcelona és l’eina que ajuda a visualitzar una part important d’informació sobre els espais verds urbans i inclou entre altres opcions la possibilitat de conèixer tots els ocells de la ciutat, informació que es pot recuperar barri a barri. En concret, s’han identificat fins ara 83 espècies que fan niu. L’atles està dividit en els 73 barris i permet conèixer les diferents espècies d’arbres, plantes, ocells, papallones o animals vertebrats entre altres, de manera independent o conjunta.

De cada espècie se’n poden conèixer el nom científic i comú, veure’n una petita descripció i en alguns casos fotografies o il·lustració. A més d’aprofundir en cadascuna d’aquestes capes, l’usuari pot explorar la interrelació de totes elles i conèixer el nombre total d’espècies que hi ha a cada barri si es mantenen totes actives. Aquesta funcionalitat permet visualitzar-ho sobre el mapa. Tota la informació que hi ha a l’Atles es posa a disposició de la ciutadania en format descarregable, amb l’objectiu de compartir aquest coneixement i facilitar-ne noves aplicacions.

L’origen de l’altes dels ocells de Barcelona

L’Atles dels ocells que fan niu a Barcelona és un conjunt de mapes de distribució de les aus que fan niu a la ciutat. Les dades es van recopilar entre els anys 2012 i 2016 i fan referència a 83 espècies. Aquests ocells es mostren en una xarxa de quadrícules que divideix el territori segons un patró internacional. Els atles dels ocells són projectes de ciència ciutadana; a Barcelona s’ha pogut dur a terme gràcies al treball de camp voluntari de més de 300 persones i a la col·laboració de les institucions de referència.

Dividint la ciutat en una quadrícula de 500 x 500 metres, s’etiqueta a quina quadrícula s’ha observat cada espècie. L’usuari de l’atles pot clicar a les zones del mapa per conèixer les espècies que hi nidifiquen habitualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa