Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres per transformar el parc dels Tres Turons començaran al 2020
  • CA

Les obres que convertiran el parc dels Tres Turons, que inclou el de la Rovira, el del Carmel i el de la Creueta del Coll, en un “gran pulmó verd” començaran a finals de 2020 i les faran tres empreses. Així ho ha detallat la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, que ha afegit que el projecte implicarà l’expropiació de 295 famílies que viuen al parc. L’actuació ha estat adjudicada a tres empreses, que es repartiran les obres en tres parts. “Volem recuperar els Tres Turons perquè sigui un espai utilitzat pels veïns”, ha dit Sanz.

Les obres per canviar els camins que recorren el parc. | Ajuntament de Barcelona

Les obres per canviar els camins que recorren el parc. | Ajuntament de Barcelona

L’escull que l’Ajuntament ha hagut de superar perquè el projecte prosperés ha estat la situació de les 295 famílies que viuen al parc, que hauran de ser reallotjades a causa de la remodelació. El consistori s’encarregarà de l’expropiació i les empreses guanyadores del concurs construiran sis blocs de poca alçada, un a sota de les pistes poliesportives i quatre més a un carrer de distància. S’han presentat 17 equips al concurs, dels quals només van passar 9 a la segona fase.

Mapa amb els camins senyalitzats. | Ajuntament de Barcelona

Mapa amb els camins senyalitzats. | Ajuntament de Barcelona

El concurs convocat pel consistori dividia les obres en tres projectes: l’estructura bàsica de camins i anelles a l’entorn dels turons, la millora de la continuïtat de les vores del parc i les pedreres de Can Baró. El camí és la Natura ha estat la proposta guanyadora per remodelar els camins i les anelles. Proposa millorar la biodiversitat, afavorir els processos ecnològics i controlar els efectes negatius sobre la natura, segons informa l’ACN. La proposta Ordre i Aventura farà la millora de la continuïtat de les vores del parc i les pedreres de Can Baró. Co-Habitar Natures és el nom del projecte guanyador per transformar les pedreres. 

Mapa de com quedarà el parc dels Tres Turons. | Ajuntament de Barcelona

Mapa de com quedarà el parc dels Tres Turons. | Ajuntament de Barcelona

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa