Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament inverteix 851.000 euros per renovar un passatge barceloní

L’Ajuntament de Barcelona farà una forta inversió per renovar el passatge de Marimon. Aquesta petita via ubicada al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a tocar de l’avinguda Diagonal, canviarà de cara per convertir-se en un espai més amable per als vianants. L’actuació ja està aprovada inicialment i compta amb un pressupost de 851.000 euros.

Segons ha informat el consistori aquest dissabte en un comunicat, la reurbanització del passatge de Marimon consistirà principalment a transformar la via en una plataforma única amb paviment de llamborda de formigó prefabricat. En aquest sentit, la reforma també contempla plantar tota una franja d’arbres amb escocells de grans dimensions i la instal·lació de diferents peces de mobiliari urbà.

Aquesta imatge d’una via més amable contrasta amb l’estat actual del carrer, que malgrat no ser una via amb una alta concentració de trànsit per la seva ubicació, sí que es tracta d’un passatge que compta amb una calçada segregada i dues voreres estretes, sense llocs per seure ni estar-s’hi i amb una filera d’aparcaments i una altra per a motos a banda i banda.

Objectiu: maig del 2023

Les obres de renovació de la via ja compta amb l’aprovació inicial la Comissió de Govern i la previsió municipal és que els treballs -que a priori no haurien de superar els 851.000 euros pressupostats- puguin començar el pròxim mes d’octubre i que s’allarguin almenys fins al maig del 2023.

Imatge virtual de com quedarà el passatge de Marimon després de la renovació anunciada aquest dissabte / Ajuntament de Barcelona

Més enllà de la transformació del carrer, el projecte també preveu incorporar cadires per facilitar l’estada, i nou mobiliari urbà com papereres, enllumenat i nova il·luminació amb tecnologia LED. A més, el plantejament aprovat inicialment permetrà habilitar una zona de Distribució Urbana de Mercaderies entre escocells en un punt al mig del passatge per donar servei als comerços i establiments de la zona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a agost 27, 2022 | 20:29
    Joan agost 27, 2022 | 20:29
    Quina vergonya tinc de Barcelona. L'estan rebentant, entre la Janet Sanz i la Colau
  2. Icona del comentari de: Ricard a agost 27, 2022 | 22:38
    Ricard agost 27, 2022 | 22:38
    L'ajuntament de Barcelona té massa diners.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa