Les obres de reforma de la Rambla ja tenen data concreta d’inici. La llargament esperada remodelació de l’emblemàtic passeig barceloní arrencaran el pròxim 3 d’octubre, just després de la celebració de les Festes de la Mercè.

Així ho ha anunciat aquest dilluns l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista al programa Fora plató de TVE. Amb aquesta data sobre la taula, la reforma de la Rambla s’iniciarà gairebé set anys després de la seva aprovació.

Tal com ja es va avançar a finals de l’any 2021, els treballs per renovar el passeig més famós de la capital catalana arrencaran pel capdavall de la Rambla, en el tram més pròxim al mar, de Colom fins a Santa Madrona. En concret, les obres afectaran més de 23.000 metres quadrats i requeriran una inversió de prop de 10 milions d’euros.

Amb aquesta primera fase de l’actuació, que segons les previsions municipals podria allargar-se uns 18 mesos, el consistori pretén obrir la Rambla al mar configurant un nou espai urbà que desembocarà en una zona d’estada a la part de les Drassanes, on s’hi plantaran una vintena de nous arbres i s’instal·laran un centenar de bancs. Els dos sentits del carrer quedaran restringits a bicicletes, autobusos i veïns, com ja ocorre amb el sentit ascendent.

Cinc trams diferents de reforma

Aquest serà el primer tram dels cinc en els quals està previst que es reformi la Rambla. La intenció és que les diferents obres dels altres quatre trams (Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes) s’encavalquin entre elles, de tal manera que el final dels treballs en un tram coincideixi amb l’inici de les obres en el següent tram.

Una de les novetats que implica aquesta remodelació és el paviment, que deixarà de ser d’asfalt per ser de diferents formats de pedra natural.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a setembre 19, 2022 | 11:01
    JordiP setembre 19, 2022 | 11:01
    Esperada? Per qui? Per la parella Colau-Sanz i els (les) quatre fanàtic(que)s de la conversió dels carrers de la comercial Barcelona en viaranys de bosc i poblet? Denigrant. Es coneix que les nostres intel·ligents munícipes ja estan preveient com serà la Barcelona (i Catalunya) del futur, quan la petita, mitjana i gran indústria hagi tancat absolutament i tots els barcelonins (i catalans) siguin d'edad força madura i estiguin al atur. Tots. És clar: llavors cap barceloní(na) haurà de desplaçar-se enlloc. No els hi caldrà i tindràn on anar. En aquesta Arcadia més o menys (in)feliç, segurament la Creu Roja portarà un càtering per als aturats i jubilats de Barcelona asseguts als nous bancs de la Rambla, per tal que puguin seguir vius i mirant el mar. Ja no cal que els castellans vinguin a destruir el nostre país: l'estem destruïnt nosaltres mateixos (alguns de nosaltres, és clar). El que realment alarma és que certa premsa dediqui tan elogiosos i optimistes epítets a aquests projectes que ens acabaràn enterrant vius.
  2. Icona del comentari de: Digue-ho a setembre 19, 2022 | 20:39
    Digue-ho setembre 19, 2022 | 20:39
    Qui l'espera?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa