Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obres en 79 escoles i instituts de Barcelona aquest estiu
  • CA

El Consorci d’Educació de Barcelona té prevista la realització d’obres en 79 escoles i instituts de la ciutat durant aquests mesos d’estiu. Segons informa l’ens en un comunicat, el pressupost d’aquestes actuacions i de les que es duran a terme durant la resta de l’any serà de gairebé 42 milions d’euros i els treballs se centraran en la reforma, l’ampliació i la millora dels diferents equipaments educatius afectats.

Aquesta inversió l’assumirà principalment l’Ajuntament de Barcelona, que finançarà 34 milions d’euros del total. La resta, uns prop de 8 milions d’euros, anirà a càrrec del Departament d’Educació de la Generalitat. La previsió és que durant el 2022 s’executin obres en 121 centres educatius de la capital catalana, entre les quals hi ha la construcció de nous edificis i la instal·lació de mòduls.

Cuines, patis i transició energètica

Pel que fa a les obres que tindran lloc durant els mesos d’estiu, en concret es faran vuit actuacions per millorar menjadors i cuines, 17 treballs de millora i renovació de patis i zones d’esbarjo i fins a vuit intervencions relacionades amb millores en termes de transició energètica. També es realitzaran diverses obres per adequar certes instal·lacions a la normativa vigent, per reformar façanes o per fer millores en l’escolarització dels infants i adolescents.

Obres de gran envergadura

En el conjunt del 2022, el Consorci d’Educació de Barcelona té prevista una partida de gairebé 15,5 milions d’euros per a la realització d’un total de 94 actuacions de millora, més de 17 milions per a grans actuacions i uns 9,2 milions que es destinaran a erigir nous edificis o construir equipaments modulars. També s’iniciaran els tràmits previs per poder executar fins a una vintena de projectes de cara a l’any 2023.

Entre les diferents obres previstes destaca l’ampliació de l’Institut Escola Antaviana del districte de Nou Barris, que de cara al curs vinent ampliarà la seva capacitat fins als gairebé 700 alumnes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa