Objectes ‘sospitosos’ com a bretolada a Òmnium, ANC, Interior i tres partits

Els TEDAX dels Mossos d'Esquadra els han examinat i en els quatre casos han descartat que fossin explosius

Matinada i matí de bretolades en locals vinculats al sobiranisme i al govern de la Generalitat. Quatre objectes sospitosos, bidons amb líquids i inscripcions suposadament amenaçadores, han aparegut davant de les seus de l’ANC, Òmnium Cultural, el departament d’Interior, ERC, la CUP i Podem. A hores d’ara, ja s’ha descartat que fossin explosius en els quatre casos i s’ha restablert el trànsit en els quatre carrers.

Un dels bidons apareguts com a objectes 'sospitosos' a les seus d'Òmnium, l'ANC, ERC i Interior / Tot Barcelona

Un dels bidons apareguts com a objectes ‘sospitosos’ a les seus d’Òmnium, l’ANC, ERC i Interior / TOT Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís en què s’informava de paquets sospitosos cap a les 7:45 hores. De seguida que han tingut notícia de l’objecte trobat els Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefaces Explosius (TEDAX) s’han desplaçat al lloc dels fets en una furgoneta blanca. Quan han examinat el líquid groc de l’interior del bidó han descartat que fos perillós i, a les 8:50 hores, un agent de la policia catalana ha mogut el bidó i l’ha deixat a l’interior d’un cotxe patrulla.

Aspecte d'un dels bidons apareguts com a objectes 'sospitosos' a les seus d'Òmnium, l'ANC, ERC i Interior / Tot Barcelona

Aspecte d’un dels bidons apareguts com a objectes ‘sospitosos’ a les seus d’Òmnium, l’ANC, ERC i Interior / Tot Barcelona

La policia catalana ha informat oficialment que els artefactes trobats eren simulats i que no tenien càrrega explosiva a les 10:30 hores.

El bidó estava decorat amb una màscara de color blanc amb la boca tapada amb cinta de color negre. A més, hi tenia adhesius amb missatges com “Independentista, has hundido esta tierra y lo sabes” i una altra en honor al mosso d’esquadra que va retreure a un agent rural durant el 21-D que “la república no existe, idiota”.

El bidó localitzat a la seu d'Òmnium | Adrià Lizanda

El bidó localitzat a la seu d’Òmnium | Adrià Lizanda

L’últim cas ha sigut el de la seu d’Òmnium, que ha obligat a tallat el carrer Diputació entre les 8 i poc abans de les nou del matí. L’objecte era un bidó i portava enganxada una màscara de color blanc i hi ha diverses coses escrites, així com un adhesiu amb el símbol de radiació.

Tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, una unitat dels TEDAX i una patrulla de la Guàrdia Urbana han participat en el dispositiu iniciat per l’avís de l’objecte sospitós.

Comentaris

  86 25/09/2019 9:11 am
  LO PUSIERON LOS TRAVIESOS CHICOS DE OMNIUM
  De bretols i gilipolles 25/09/2019 10:48 am
  Bretolada???????? O los amigotes de 86?
  Paco 25/09/2019 11:26 am
  La momia de Franco anda por la calle
  d'on no n'hi ha no en raja 25/09/2019 11:30 am
  ja he escoltat roldan, denunciant els fets, o auto carregant-se les culpes. Ep miguel izeta, illa, etc ... també
  capitao lampiao 25/09/2019 12:42 pm
  Perque no es posen els mateixos artefactes davant del Govern Civil i de la seu de Ciutadans?. Nomes per veure si ho tracten de la mateixa manera. O sota el cotxe de l'Iceta.
  que pena 25/09/2019 1:57 pm
  noo seguro que se vinieron de madrid a poner el chisme ese jajajjaj
  Una bretolada? 25/09/2019 2:25 pm
  No senyors, un acte de terrorisme contra Omnium.

Nou comentari