La cantant Núria Feliu, que va morir aquest divendres, rebrà un homenatge al seu barri, Sants. Així ho ha assegurat l’alcaldessa Ada Colau, a la capella ardent de Feliu aquest diumenge. I és que tindrà una plaça al barri de Sants. És la intenció de l’alcaldessa, que ha explicat que ha parlat amb la família a la capella ardent instal·lada al districte de Sants-Montjuïc. “És evident que aquesta dona santsenca pionera que ens representa a totes ha de tenir una plaça al barri de Sants”, ha dit Colau. Ara bé, caldà també concretar quin emplaçament serà i parlar amb els grups municipals.

El procés per posar un nom a un carrer o plaça

La proposta s’elevarà a la Comissió de Nomenclàtor però cal tenir present que, segons la normativa, han de passar cinc anys des de la defunció d’una persona fins que un carrer o plaça de Barcelona porta el seu nom. Però és possible? Segons Colau, sí, però se seguiran els passos que marca la normativa.

Aragonès i Colau visiten la capella ardent

A més de Colau, també han visitat la capella ardent el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra. Tots tres han estat rebuts per un germà de la cantant, Albert Feliu, i han visitat la capella ardent, on hi ha el fèretre amb diverses ofrenes florals que han anat deixant els visitants.

Núria Feliu, vermut en mà, durant l'entrevista amb el TOT Barcelona
Núria Feliu, vermut en mà, durant l’entrevista amb el TOT Barcelona / Jordi Play

La capella ardent ha obert les portes al públic a les 11.00 hores i romandrà oberta fins a les 19.00 perquè familiars, amics i coneguts i seguidors es puguin acomiadar a l’artista, que va morir divendres als 80 anys. El seu barri natal de Sants acollirà a partir de les 20.00 hores un altre acte de comiat amb les entitats i els veïns a l’església de Santa Maria de Sants, a la plaça Bonet i Muixi.

Feliu, nascuda a Sants el 1941, va ser pionera de la Nova Cançó i referent de la cultura popular catalana que va destacar per interpretar boleros, cuplets, temes de jazz i èxits nord-americans de country en català.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Barceloní. a juliol 24, 2022 | 13:18
  Barceloní. juliol 24, 2022 | 13:18
  I ben merescuda, sigui plaça o carrer.
 2. Icona del comentari de: Hiperventilat a juliol 24, 2022 | 14:30
  Hiperventilat juliol 24, 2022 | 14:30
  Ben merescut l'homenatge. ACS
 3. Icona del comentari de: Pere. a juliol 24, 2022 | 17:32
  Pere. juliol 24, 2022 | 17:32
  Espero que no canviin el nom de la plaça d'Osca !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa